Catrice camouflage concealer vs. Essence camouflage concealer

by - srpna 17, 2017


Ahojky všichni! Stejně jako většina holek, které baví kosmetika jsem i já měla potřebu mít doma konečně ten mega známý korektor od Catrice. Každopádně strašně dlouho jsem ho vůbec v kamenném obchodě nemohla sehnat a tak jsem si koupila jeho levnější alternativu od Essence. Za nějakou dobu jsem si všimla, že tyto dva korektory se dost srovnávají. Asi po dvou týdnech jsem šla do Dm drogerie, která je kousek od mého bytu a nestačila jsem se divit, že za tu dobu co tam chodím, jsem si nevšimla toho mini regálu Catrice v rohu. Samozřejmě jsem neodolala a musela jsem si jejich korektor pořídit:). A jelikož mi přijde, že blogerky jsou rozděleny na tým Catrice a tým Essence, dobře většina je v týmu Catrice, tak jsem se rozhodla, že udělám svůj názor a porovnání obou korektorů:)

Essence camouflage concealer



Jako první bych chtěla mluvit o korektoru od Essence. Balení mi přijde v pořádku, na začátku se mi sice moc nelíbilo oranžové zavírání (protože já a oranžová se prostě nemáme rádi), ale postupem času jsem zjistila, že je to strašně praktická věc, protože není nic jednoduššího než se ráno nezdržovat hledáním korektoru, který má černý uzávěr, stejně jako další polovina produktů na kosmetickém stolku, ale prostě automaticky sáhnout po oranžovém. I když na první pohled vypadá lehce mohutněji než jeho kolega od Catrice, velikostí jsou na tom stejně, 5ml. Věc, kterou se ale liší je cena. Tento korektor stojí necelých 80 Kč, na rozdíl korektor od Catrice stojí necelých 100 Kč.
Já mám většinou problém se zvolením správného odstínu, tentokrát jsem zvolila 10 nude. Většinou volím 05, každopádně mi přijde, že tenhle korektor je hodně světlý i v odstínu 10.


Věc, která mě hodně potěšila, byla ta, že má opravdu dobré krytí, které vydrží celý den. Nemám dokonalou pleť, občas se mi objeví akné nebo začervenání a tento korektor vše úžasně překryje. to samé dokáže i s kruhy pod očima, tam ho sice ráda ještě kombinuji s korektorem od Dermacolu, ale to je hlavně tím, že ty kruhy prostě mám větší. používám ho normálně na celý den do školy, kde máme samozřejmě i tělocvik a i ten tenhle korektor v pohodě přežije.


Catrice camouflage concealer


Tenhle korektor je opravdu hvězda mezi drogérkovými korektory, kterých je opravdu požehnaně. K obalu nemám žádné výhrady, je na něm vše co je potřeba a nic víc. jak už jsem zmiňovala, má 5 ml, což je podle mě naprosto standardní pro tekuté korektory. U tohoto jsem zvolila odstín 05 Light Natural a myslím, že mi sedí krásně. Důvod, proč jsem si nechtěla tenhle korektor koupit na internetu je hlavně ten, že jsem si vůbec nebyla jistá odstínem, u každého korektoru mi přijde , že mi sedí jiný.



Musím říct, že krytí má opravdu mistrovské, nedokonalosti i začervenání zakryje nádherně a konečně nemusím na kruhy pod očima používat i korektor od Dermacolu:). vydrží celý den, v obrovském vedru a navíc by měl být voděodolný. To jsem sice nějak nezpozorovala, ale upřímně ani po korektoru nechci aby byl voděodolný. Co mě dost překvapilo byla jeho "vůně". Opravdu moc příjemně voněl, nevím jestli je to pro značku Catrice normální, ale mě to docela překvapilo:)


Shrnutí: Pro mě jsou oba korektory na stejné úrovni. Oba mají sice své klady, každopádně nakonec mi to stejně vyjde nastejno.

Korektor od Essence má krásné krytí, praktický obal a stojí míň peněz.
Korektor od Catrice má ještě lehce lepší krytí a krásnou vůni, každopádně stojí víc peněz.

Myslím, že pokud pořád nevíte, zamyslete se nad svojí pletí. Pokud nemáte žádné velké nedokonalosti a od korektoru požadujete, aby byl spolehlivý na celý den a dobře kryl, určitě se spokojíte s korektorem od Essence.

Každopádně pokud stejně jako já máte větší nedokonalosti i kruhy pod očima, zvolila bych korektor od Catrice. Já si ho budu kupovat i nadále:).


Takže já upřímně doufám, že jsem vám pomohla v rozhodování, který z těchto korektorů koupit:).

Určitě mi do komentářů napište, jestli máte na tyhle korektory stejný názor nebo jaký je váš oblíbený korektor:).

Mějte se krásně!




You May Also Like

28 komentářů

  1. Já používám ten od Catrice, se kterým jsem moc spokojená a už snad ani nechce zkoušet žádný jiný :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Taky používám Catrice, mám už několikáté balení a nemohu si ho vynachválit :)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  3. Používala jsem ten korektor od Catrice a nedávno mi došel, tak možná zkusím ten od Essence :) Vůbec jsem netušila, že ten produkt existuje :D Takže díky!

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek :) mám ráda ten od Catrice, ale teď aspoň vím, co si pořídím, když ho nebudu moci sehnat, i když je pravda, že poslední dobou na něj mám štěstí a pokaždé ho u nás v drogerii měli :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:)! U mě to bylo naopak… vůbec jsem ho nemohla sehnat…:)

      Vymazat
  5. Mne prídu veľmi podobné,takmer identické :) Ale radšej mám ten od essence :D Krásna recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento korektor od Essence som ešte neskúšala, no s Catrice mám skúsenosť. Kryje skutočne veľmi pekne, len na mňa je už celkom dosť hutný a má tendenciu mi zvýrazňovať vrásky, no inak ho mám rada a považujem ho za skutočne kvalitný produkt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je lehce hutnější než ten od Essence:)

      Vymazat
  7. Catrice jsem měla a docela mi vyhovoval 😉
    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. pekné porovnanie :) ja sama by som asi šla do Essence, ale len preto, že je lacnejší :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  9. Na ten od Essence pozerám už dlho, pretože som si ho tiež chcela porovnať s Catrice korektorom, ktorý som si naozaj zamilovala :) Asi si ho už naozaj kúpim nech už aj ja viem či je naozaj taký dobrý ako sa o ňom hovorí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou si dost podobné, ale od Catrice je lehce hutnější:)

      Vymazat
  10. Ja mám vyskúšaný ten od Catrice a za tú cenu je to naozaj super produkt s výborným krytím :)

    OdpovědětVymazat
  11. Příště jdu taky do Catrice, stejně patří mezi mé oblíbené značky, jak cenově dostupné, tak (většinou) i kvalitou. Každopádně jestli máš problémy s pletí a nevadí ti jít do trochu dražších (nemluvím o milionech, pořád je cenově dostupný), tak zkus od Maybelline Anti Age! :)
    Super článek, super blog, sleduji! Super najít mladší bloggerku, která to má srovnané! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho vyzkouším, ještě jsem o něm neslyšela, takže děkuji za tip:D
      Hrozně moc děkuju za tak krásná slova, úplně jsi mě dojala!:D

      Vymazat
  12. Odpovědi
    1. Jistě:)
      Od Essence je za 80 Kč a od Catrice 100 Kč:)

      Vymazat
  13. Tento od Essence som zatiaľ neskúšala, tiež ma ten obal nejako neláka. Catrice som mala a bol skvelý, ale zdalo sa mi, že trochu zaliezal do vrások v okolí očí čiže úplne ideálne to nebolo. A trochu som čakala rozjasňujúci efekt, ktorý sa žiaľ u Catrice nekonal.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je pravda, že lehce zalézá do vrásek, ale není to nějak dramatické, sama jsem si toho všimla až po dvou měsících používání:D

      Vymazat