10 tipů na relaxaci

by - března 11, 2018


Ahojky všichni! Pomalu se dostávám do stresujícího příjimačkového období a navíc je toho teď ve škole vážně hodně. Každopádně nehodlám ztrácet optimismus:D. Každý den mám svůj relaxační rituál, u kterého prostě vždycky úplně vypnu a pak jsem neskutečně odpočatá.
Celkově mi přijde, že relaxaci hodně lidí strašně podceňuje, což je velká škoda a akorát se to potom projeví na jejich chování k ostatním, protože kdo by taky byl nějak extra příjemný, kdyby byl unavený a pořád jen myslel na školu nebo práci:).
Tákže jsem se rozhodla sepsat mých pár osvědčených tipů na relaxaci...tak se třeba zrelaxujete i u tohoto článku:D.

1. Jóga a celkově cvičení
Zjistila jsem, že ať jsem jakkoli unavená, vždycky mi pomůže cvičení. Samozřejmě se tady nejedná o žádný fyzický odpočinek, ale psychický. Když cvičím, je tu jenom hudba ve sluchátkách a radost z pohybu. A o tom to podle mě je:D.
Kromě FitFab Strong cvičím i například podle Chloe Ting:).

2.Relaxační omalovánky


Znám strašně lidí, které relaxační omalovánky spíš naopak rozčilují, ale já mezi ně rozhodně nepatřím:D. Jsem schopná s vymalováváním strávit hodiny...třeba když jsem na chatě na zahradě, tak prostě vybarvuju každý ten lísteček zvlášť...zvláštní je, že neumím vůbec kreslit:D. Vážně, všechny hodiny výtvarky jsou pro mě utrpení...:D.

3. Pečení dezertů
Ale baví mě vážně jenom dezerty:D. Když nad tím tak přemýšlím, nikdy jsem ani nic jiného (kromě míchaných vajíček) nezkoušela. Na všem, co je sladké, se dá skvěle vyřádit, hezky to nazdobit a vždycky přijdu na jiné myšlenky...no a vzhledem k tomu, že to pak všechno můžete sníst, je to ještě lepší:D.


4. Rozmazlování se

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších tipů:D. Patří sem všechno od lakování nehtů, až po maskování (používání pleťových masek). Líčení samo o sobě mě strašně baví, teď jsem se třeba naprosto zamilovala do rozjasňovačů:). Co se týče laků na nehty, nahoře je obrázek pár mých nejoblíbenějších. Mám moc ráda barvy, samozřejmě miluju klasickou růžovou, ale modrá je teď můj nový oblíbenec:D. Občas se mi sice stane, že mě lakování nehtů víc vytočí, než zrelaxuje, ale poslední dobou se tomu snažím vyhýbat (takže jinak řečeno si na nehty nic neobtiskávám ani nic podobného):D.

5. Plánování
Organizování mě strašně uklidňuje, mám vždycky skvělý pocit, když vím, co všechno budu mít v plánu. Teď už jsem v tom stadiu, kdy si musím naplánovat vážně úplně všechno:D. Mám moc ráda všechny lepíky a To do listy a nejlepší je, když jsou různobarevné:D. V Ikea mají skvělé lepíky, sice jsou trošku dražší, ale plánovací maniaci jako já z toho budou určitě nadšení:D.

6.Koupele

A hlavně aby byly horké, dlouhé a voňavé:D. A nejlepší jsou s pořádnou pěnou a nebo občas, když se chci extra rozmazlovat, s tou děsně skvělou a lehce předraženou bombou z Lushe:D. Teď jsem zkoušela bombu z Douglasu a musím říct, že to byl fakt velký rozdíl...v negativním slova smyslu:D

7. Focení
Když nad tím tak přemýšlím, tak v podstatě fotím jenom květiny. Strašně mě fascinuje jejich různorodost, všechny ty barvy a tvary...je to prostě nádherné:). No a stejně jako u relaxačních omalovánek jsem schopná focením strávit  hodiny, jediný problém je, že na ty fotky nemám v mobilu dost místa:D.

8. Čtení, hudba, seriály

Tyhle tři kategorie jsem spojila dohromady, protože při těchto činnostech se snad zrelaxuje opravdu každý:D. Já trávím nejvíc času rozhodně posloucháním hudby na Spotify, ale většinou spíš jako podkres pro uklízení atd...:). Každopádně ke čtení se pomalu zase dostávám, teď zrovna čtu Falešný román a zatím jsem nadšená! No a seriály bych chtěla naopak trošku omezit, protože v mém případě už to trochu hraničí se závislostí:D.

9. Uklízení kosmetiky
Tenhle bod je pro mě tak trochu nekonečný příběh, protože už mám kosmetiky tolik, že se mi nevejde do mých šuplíků, takže se v ní absolutně nevyznám. No a většinou chci otestovat přesně tu masku, která je úplně na dně toho šuplíku, takže všechno ostatní musím vyndat a pak to celé zase srovnávat a to se opakuje pořád dokola:D. Každopádně mám štěstí, protože mě to hrozně baví:).

10. Psaní článků
Ani nevíte, jak moc jsem v tuhle chvíli v pohodě:). Psaní článků je pro mě takový malý útěk od reality. Dřív jsem psala hlavně příběhy na Wattpad. Teď, když si je přečtu, tak mi to přijde strašné, ale dřív jsem na to byla opravdu moc pyšná:D. Právě díky Wattpadu mě napadlo založit si blog...byla to taková startovní čára:).

Samozřejmě tipů na relaxaci je strašně moc, ale tohle je taková moje top desítka:D.
A co pomáhá vám?

Mějte se krásně!

You May Also Like

51 komentářů

  1. U mňa to je tiež písanie príspevkov a vyfarbovanie relaxačných omaľovaniek ��
    https://lifeforjul.blogspot.sk/?m=1

    OdpovědětVymazat
  2. Uklízení kosmetiky mě baví taky, to samé i s uklízením šatní skříně. Miluji přehrabování se v hadrech, takže relaxace je pro mě i taková návštěva sekáče :-D
    Relaxační omalovánky jsou fajn třeba na cestách, když mám někde dlouhý prostoj ale doma mě to nebaví. Já miluji relaxaci u hudby a pálení vonných pryskyřic nebo svíček.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uklízení šatní skříně mě jako jediné uklízení fakt nebere:D. Asi kvůli tomu, že už se v ní sama moc nevyznám...což by vlastně mělo znamenat, že bych si ji měla uklidit:D.

      Vymazat
  3. Skvělý nápad na článek :). Držím palce u příjimaček, ale určitě je zmákneš :) podle způsobu vyjadřování se zdáš chytrá :).
    Jinak snad všechny činnosti, které tu zminuješ mám taky moc ráda, akorát zrovna na psaní článků se nedokážu soustředit pokud jsem z ničeho vystresovaná, na to musím mít čistou hlavu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, snad to nějak půjde! To naprosto chápu, já si tu hlavu právě vyčistím hlavně u psaní recenzí:D

      Vymazat
  4. Úžasné tipy! V poslednej dobe som si zamilovala práve jógu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ráda čtu, dívám se na filmy/seriály, cvičím/procházky, poslouchání hudby, bowling, lenošení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na bowlingu ještě nebyla, ale asi to musí být super, když o tom všichni tak mluví:D

      Vymazat
  6. Super nápady na relax ! :) Niektoré využívam aj ja. :)

    OdpovědětVymazat
  7. U mě je to procházka se psem, ležení na trávě a opalování, taky miluji omalovánky, u pečení se tedy někdy rozčiluji :D a hlavně sladké ležení a nakonec spánek. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty omalovánky u mě také fungují :D jinak se ráda procházím v přírodě, když potřebuju zrelaxovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z Prahy, takže do přírody to je docela daleko:D.

      Vymazat
  9. U hodně věcí se spolu shodneme :) Třeba pečení! U mě to teda nejsou jenom dezerty, ale více méně cokoliv :D A pak seriály, to je klasika :) Mě ještě dost pomáhají procházky na čerstvém vzduchu nebo kolo :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, pečení je prostě boží:D. Já kolo miluju! Sice jezdím jenom na chatě, ale o to víc se na něj vždycky těším:D

      Vymazat
  10. Ja som omaľovánky teda ešte neskúšala. Ale musím sa priznať, že ako malá som stále radšej vyfarbovala ako kreslila. Mojou formou relaxácie je väčšinou čas v prírode.

    Klaudi

    OdpovědětVymazat
  11. Dosť podobné veci. Tiež rada čítam, píšem blog a venujem sa beauty rituálom. Ja si ešte aj rada spievam a rada tancujem. Hlavne salsa a latina ma dosť bavia, aktuálne však na kurzy nechodím čo je škoda. A jógu som začala cvičiť tiež a je to fakt zábava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi dobrá:D. Já si taky zpívám, ale věř, že to bys slyšet nechtěla:D:D

      Vymazat
  12. Super typy ! :) Niektoré typy využívam aj ja...viac menej všetky haha :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hah, většina je prostě obecně známá:D. Díky moc!

      Vymazat
  13. Odpovědi
    1. Ano:D. Ta bomba byla strašná, čekala jsem, že třeba tu koupel trošku ovoní nebo aspoň zabarví vodu, ale ta bomba se úplně rozpustila a bylo to, jako bych do vody nic nedala:D

      Vymazat
  14. Ten úklid asi nebude pro všechny, ale mě rozhodně pomáhá :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  15. Hezký článek :)
    Já mám nejradši ty seriály a koupele :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujii:). Seriály jsou prostě totálně návykové:D

      Vymazat
  16. Za mě určitě vymalovánky, pečení, sport a nebo čtení :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se chtěla ještě trošku víc začít věnovat tomu čtení:)

      Vymazat
  17. Máš pravdu, je toho teď hodně, i když je pravda, že mi takové to hodně nervózní období skončilo. Sama se odreagovávám rozmazlováním se a pečením nebo vařením. To jsou pro mě ty nejlepší věci na relax :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, nervózní období jsou strašný:D. Mě to nejhorší ještě čeká, ale už jenom měsíc...:D

      Vymazat
  18. Jógu si občas moc ráda zacvičím :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  19. Řekla bych, že u mě je to čtení a odpočinek v podobě spánku, když můžu :D

    OdpovědětVymazat
  20. Zbožňujem tvoje články a tento je fakt TOP!! Veľmi ma bavia takéto tipy článkov..ja keď chcem zrelaxovať spravím si taký spa večer,počúvam hudbu alebo sa idem s bratom voziť na štvorkolke,..to je pre mňa neskutočný oddych :).

    OdpovědětVymazat
  21. Tak mě určitě pomáhá plánování a koupel. Ráda si sepisuji plány, které potom stejně nikdy nedodržím, ale uklidňujeme mě to, že si srovnám myšlenky, co bych chtěla nebo musím zařídit.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  22. Když potřebuju zrelaxovat, tak vždy některým z těch bodů, co jsi vypsala. Ráda si zacvičím, nebo se alespoň pořádně protáhnu, když nemám náladu na nic náročnějšího.
    Nejčastěji však relaxuju v koupelně - napustím si vanu pěnou, přidám relaxační sůl, zapálím svíčku, udělám si peeling, nanesu si na obličej masku, na vlasy taky, a čtu si ❤️
    Dokonalý moment.

    https://written-bymichelle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně..koupelna je úžasné místo na relaxaci:D

      Vymazat
  23. Tak tohle je úplně přesné ! Skvělý článek

    OdpovědětVymazat
  24. Tie omalovánky sú super, len keby som na ne mala trochu časuuu.... Keď už relaxujem, tak pri seráli. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Pro mě je relaxace odpočívání s přítelem, psaní článků na blog a hlavně úklid. To mě hrozně moc naplňuje. A moc lidí to nechápe. :D

    Deni ze stránky Lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat