Dcera

by - listopadu 16, 2017


Ahojky všichni! Už je to nějaký ten pátek, co jsem dělala poslední recenzi na knihu. Upřímně, poslední dobou je pro mě docela těžké udělat si na čtení čas, protože je teď přece jenom dost shonu okolo výběru střední školy a do toho i současná škola...Každopádně, knihy od Kiery Cass patří mezi moje nejoblíbenější a když jsem teď četla celou sérii (Selekce) podruhé, řekla jsem si, že je čas, podělit se o můj názor s vámi:D.

Jelikož jsem se rozhodla o recenzi čtvrtého dílu téhle série (z toho důvodu, že se v podstatě jedná o nový začátek, objasním vše dále:D) mi přijde dobré, abych nejdřív trošku vysvětlila děj předchozích dílů.

Objasnění děje minulých dílů (pozor, obsahuje spoilery!):

Celý děj se odehrává v budoucnosti po obrovské válce, která svět navždy změnila. Svět je rozdělen do kast, od první (královské) do sedmé (lidé až na konci společenského žebříčku). Pokaždé, když je v královské linii mladý princ dostatečně dospělý na svatbu, koná se Selekce. Do zámku přijde 35 dívek a snaží se prince okouzlit. Dívka jménem America o prince Maxona vlastně vůbec nestojí, protože je zamilovaná do někoho jiného. Postupem času America zjišťuje, že princ není až tak špatný a v Selekci si najde i pár kamarádek. Všechno to komplikují Rebelové, kteří se snaží o zrušení kast a palác napadají...

Zpátky ke knize Dcera:

Jelikož princezna Eadlyn předběhla své dvojče, prince Ahrena o deset minut při porodu, je právoplatnou dědičkou trůnu. Užívá si svého pohodlí v paláci, ale přitom je dokonale připravená stát se královnou. A rozhodně k tomu nepotřebuje manžela... Její otec Maxon zrušil kasty a pár let všichni žili v domnění, že život mimo palác je naprosto ideální. Každopádně opak byl pravdou a lidé se bouřili. Maxona a jeho manželku tedy napadne něco, co by lid mohlo na chvíli zaměstnat a zabavit, aby byl mír. Jejich plán je naprosto jednoduchý...vytvoří novou Selekci. Do paláce přijede 35 nápadníků a snaží se získat Eadlynino srdce. Eadlyn má ale tajemství, které nikomu neřekla...nehodlá si vybrat ani jednoho z nich.

Ták jooo...od téhle knížky jsem toho dost očekávala, protože z prvních dílů jsem byla prostě nadšená. Každopádně tahle se mi líbila snad ještě víc než předešlé a to už je co říct! Je docela důležité podotknout, že pokud nejste fanda pohádkových konců, tohle není moc četba pro vás, ale pro romantické duše je to jako dělané! Eadlyn mi ze začátku nebyla vůbec sympatická, ale v průběhu knihy, jak jsem jí začala trošku víc poznávat jsem se do jejího charakteru naprosto zamilovala! Je to taky jedna z mála knížek, kdy jsem děj prožívala i s vedlejšími postavami, konkrétně s Ahrenem. Nad touhle knihou nemusíte vůbec myslet, prostě jí vezmete a čtete, až nakonec zjistíte, že vám zbývá pět stran do konce:D. Za mě rozhodně bomba a moc, moc doporučuju!

Knize dávám 5*/5*

Před pár měsíci vyšlo další pokračování - Koruna, v tuhle chvíli jí čtu:D (a prozradím, že je to fakt úžasný!).

Znáte sérii Selekce? A rozhodně mi do komentářů napište, jestli máte radši Americu nebo Eadlyn:D. (já hlasuju pro Eadlyn).

Mějte se krásně!


You May Also Like

26 komentářů

  1. Četla jsem první tři díly této série a vím, že se mi opravdu moc líbila. Měla bych popřemýšlet o dalších dílech. Pěkná recenze, děkuji za tip!:)
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se možná Dcera líbila i víc než Selekce, takže podle mě určitě stojí za omrknutí:)
      Díky moc!

      Vymazat
  2. Už som videla pár recenzií na túto spisovateľku a všetky boli pozitívne :) Vyzerá fajn, ďakujem za skvelý tip ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám styl jejího psaní moc ráda:).
      Jsem ráda, že tě zaujala!:D

      Vymazat
  3. Tieto typy kníh registrujem, vždy ma totiž oslovil ich obal ! :D Takže rozmýšľam, že už konečne si aj nejakú kúpim a prečítam :)))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Great post dear, and lovely photo! Book seems so interesting :) ♥

    I follow your blog and Instagram, so hope you can follow me back!
    xoxo

    follow me on Instagram: @vlvblog
    https://blogvivalavida3.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you, I am glad you like it!
      Of course I would like to see your blog, but I don't do follow for follow:)

      Vymazat
  5. Knížku neznám, ale podle tvé recenze vypadá zajímavě. Škoda že na čtení teď nemám čas :( Těším se o vánočním volnu, že si aspoň něco přečtu. Tak snad! :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky náplánováno přečíst hromadu knih! A samozřejmě bude článek s tipy :D

      Vymazat
  6. Já tuhle knižní sérii vůbec neznám a myslím si, že by pro mě ani moc nebyla, ale je super, že se tobě tak moc líbí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle série rozhodně není pro každého, ale já mám hrozně ráda tenhle typ knih:D

      Vymazat
  7. Knihu som ešte nikde nevidela, ale vyzerá naozaj skvelo! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Knížka vypadá zajímavě, libí se mi i obal, jen škoda, že mám rozečtených tolik knížek, že už bych další nedala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to teď mám stejně, doma mám rozečtené tři a pak ještě v knihovně...:D

      Vymazat
  9. Interesting readings... keep sharing it...
    Happy sunday...
    Xoxo from Portugal

    marisascloset.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Knížka vypadá opravdu zajímavě :) Zní to chytlavě :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  11. zrovna mam korunu taky rozectenou :) cela serie se mi docela libi i kdyz lidi hodne nadavaji ze to nema pridanou hodnotu blabla. no a co dyt je to super! :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za inspiraci na dárek pro neteř! :) V těchto knihách se utápí snad denně a je fajn si přečíst pořádnou recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Musím teda uznat, že Selekce se mi líbila, miluju tu sérii, ano, prostě, miluju pohádky a princezny, a není nic lepšího, než holka má svůj pohádkový příběh se skvělým klukem, ale.... Dcera byla super, zhltla jsem ji jedním dechem, ale... obrovské ale, poslední díl mi už nepřišel tak propracovaný a tak dobrý, sice pěkný zvrat (přítelova sestra mi řekla, že to ani nechce dočíst, protože listovala napřed a zjistila, že si Eadlyn vybere někoho jiného :D) a já jsem s její volbou spokojená, ale přišlo mi, že Koruna už trochu ztratila kvalitu té série :( No, mám na TO BE READ listu ještě Sirénu, tak jsem ezvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se Koruna strašně líbila:D. Je to hrozně zvláštní, skoro všichni ji kritizují, asi jsem dost nenáročná:D. Každopádně jsem s jejím výběrem taky strašně spokojená:D. Od začátku jsem mu fandila!
      Sirénu si taky musím přečíst:D

      Vymazat