Já a kontaktní čočky

by - května 31, 2018


Ahojky všichni! Tohle je taková odchylka od obvyklých témat, které na tomhle blogu normálně najdete, ale i pro ty z vás, co kontaktní čočky ani brýle nenosí, to může být minimálně zajímavé. Myslím, že všichni víte, že nosím brýle. Začala jsem před skoro osmi lety a za tu dobu se brýle staly mojí součástí (možná i víc než bych chtěla). Každopádně před asi třemi měsíci se stala taková nehoda...no abyste mě pochopily, prostě jsem si brýle rozbila:D. K tomu jak se to stalo...na tělocviku jsem se chytla okna, které bylo otevřené (a já si toho inteligentně nevšimla) a nějak tak na mě spadlo:D. Teď mi to sice přijde vtipné, ale v tu chvíli jsem byla lehce hysterická...( jak můžou potvrdit všichni z mojí třídy:D). Na druhou stranu, kdybych neměla brýle, naprosto jasně bych si rozsekla obočí a takhle jsem měla jenom mini bouli:).
No a abych se dostala k věci...moje brýle byly rozbité, spravit nešly a stejné neměli. U mě je velký problém s výběrem brýlí, protože mám hodně úzký obličej...a žádné, které jsem si tehdy zkoušela mi neslušely. S mamkou jsme se po dlouhé debatě tedy rozhodly pro čočky. 
Musím říct, že v tu chvíli jsem z toho byla nadšená. Ano! Vždyť se konečně zbavím brýlí! Za týden přišel první háček...cena. Musela jsem jít nejdřív na nějakou oční prohlídku, která stála tisíc korun. Myslela jsem, že mi dají na prohlídce základní balíček čoček. Jooo, to oni mi ho dali:D. Ale jenom na čtyři dny:D. Dali mi teda dva druhy. Levnější (okolo 400 Kč na patnáct dní) a dražší (okolo 800 Kč na patnáct dní). Ty ceny mi vyrazily dech. Takový kousek minimateriálku a dáme za to skoro dva tisíce na měsíc...



Ale pozor pozor! Mezitím se stal nečekaný převrat:D. Našly jsme úplně stejné brýle, jako jsem měla před mou malou nehodou:D. Takže to byla úleva...každopádně, moje nadšení pro čočky neupadlo:D. Pořád jsem je moc moc chtěla. Vyzkoušela jsem tedy ten základní balíček na čtyři dny. Pán v optice mi dal tedy ty dva druhy a řekl mi, ať si vyberu. Já měla od začátku jasno. Ty levnější byly jasná volba. Nooo a pak jsem si je dala do oka. Lidi to bylo nepříjemné! Představte si, že máte v oku řasu, ale nejde vyndat:D. Cítíte ji v oku při každém mrknutí a nemůžete s tím nic udělat.

Hnědé jsou ty dražší, které v oku necítím, modré levnější, které cítím:)

A naopak...ty drahé čočky mají opravdu důvod, proč jsou drahé:D. Dala jsem si je do oka, s očekáváním toho nepříjemného pocitu a ono nic. Neměla jsem brýle, viděla jsem krásně a v oku jsem nic necítila. Prostě ideální.
Ve škole se na to tvářili zvláště. Hodně lidí mi říkalo, že prostě vypadám divně (aby taky ne, po osmi letech nošení brýlí) a jiní, že mám obrovské oči (brýle na dálku zmenšují:D).
S mamkou jsme se nakonec domluvily, že je budu nosit jen na tělocvik. Protože naprosto upřímně. Je to vopruz, vstávat každý den dřív:D.
Hodně lidí si to totiž představuje tak, že vstanu, vezmu čočku a na první pokus je v oku. Aaaach, kéž by:D. Mám asi tak deset, ne-li víc pokusů:). Ale musím říct, že se zlepšuju:D. Třeba na vyndání mi stačí minuta (začínala jsem na třiceti ehm ehm:D).


Jooo a abych nezapomněla..asi nejdůležitější poznámka k tomuto článku:D. Mám teda jednorázové čočky. Což znamená, že se o ně nijak nemusí starat, prostě je vyndám z oka a vyhodím. Tahle varianta čoček je bohužel taky nejdražší:).

Tákže...z tohoto článku se nakonec vyklubalo něco úplně jiného, než jsem měla v plánu:D. Chtěla jsem udělat nějaké užitečné plusy a mínusy, ale měla jsem zrovna ukecanou náladu, tak snad vás to aspoň trošku bavilo:D.

A co se týče těch typů...rozhodně udělám ještě jeden článek:D. Bude to pravděpodobně porovnání s brýlemi:).

Nakonec bych chtěla říct, že si vážím každého človíčka, který došel až sem:).

Mějte se krásně!

You May Also Like

32 komentářů

  1. No ja si to vôbec neviem predstaviť dávať do oka, pre mňa je problém dať si kvapky a nie to bože čočky :D Ale raz by som chcela skúsiť ako by som vyzerala s inými očami :D

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na začátku to bylo dost těžké, přece jenom vidíš, jak se ti ten prst přibližuje k oku a tak prostě mrkneš:D. Ale dá se to natrénovat:D.

      Vymazat
  2. Čočky nosím cca dva roky, ale ne vyloženě každý den, ale třeba právě při sportu je to strašná úleva :) A s těmi brýlemi ten problém naprosto znám - také mi sluší jen nějaké :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme úplně stejně:D. Třeba při běhání je to prostě něco skvělého:D

      Vymazat
  3. Já naštěstí brýle ani čočky nemusím řešít. Ale jsem si stoprocentně jistá, že bych si čočku do oka nenandala. I ty a tvůj desátý pokus jsi oproti mě expert. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale joo, nakonec to zvládne každý:D. Chce to jenom odblokovat ten strach si sáhnout do oka:D. V podstatě se ho dotkneš jenom trošku, ale při vyndavání je to teprve mazec:D. To si na oko musíš fakt vyloženě sáhnout:D.

      Vymazat
  4. Já zatím brýle nepotřebuji, ale vždycky jsem obdivovala někoho, kdo si dokáže nasadit čočky. Já jsem na oči citlivka a vůbec si nedokážu představit, že bych si je nasadila. Až je budu potřebovat, třeba změním názor a asi je to i o zvyku :-) mám z toho hrůzu, tak snad to překonám, až to budu jednou potřebovat :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tuhle chvíli už mi to nedělá problém...vlastně jsem se v nandavání strašně zlepšila od té chvíle, co jsem tenhle článek napsala:D. Je to hlavně o zvyku:).

      Vymazat
  5. Já brýle nosím naštěstí jen když dlouho čtu/pracuji na PC, takže jsem ještě čočky nikdy řešit nemusela... :)) Ale jak na to tak koukám, je to docela věda :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, ze začátku je to docela síla, dostat je do oka:D. Každopádně teď už je to v pohodě:).

      Vymazat
  6. Šošovky používam každý jeden deň už asi päť rokov a nemôžem sa sťažovať :) Nikdy som nemala s nimi žiaden problém, že by som ich cítila v oku alebo niečo podobné. Pred dvomi rokmi som presedlala na farebné šošovky a odvtedy som ich za číre nevymenila :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barevné čočky mě ani moc nelákají, ale na ostatních se mi to moc líbí:).

      Vymazat
  7. Ja som si jedny okuliare rozsadla a druhé tiež nejako zlomila, takže ťa úplne chápem, je to ťažké niekedy s nimi :D ja zase šošovky neviem vôbec nosiť, strašne ma z nich bolia oči, hlava, ale momentálne sa chystac na ooeraciu očí, tak o tom potom určite aj napíšem na blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Operace očí je úžasná věc:). Já mám celkově z operací strach, takže nevím, jestli se k tomu někdy vůbec odhodlám, až budu dospělá:)

      Vymazat
  8. Já čočky nosím už asi druhým rokem a nedokážu si bez nich představit život :D. Žádné brýle mi tolik nesluší, jsou mi nepohodlné, padají mi. A čočky jsou prostě geniální náhrada za brýle :). Zezačátku jsem z toho měla asi jako každý trochu strach, protože přece jen něco i strkat do oka, není moc příjemné, ale zvykla jsem si na to a nedělá mi to žádný problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně...vždycky, když si čočky sundám a beru si brýle, je to takové zvláštní, najednou mám něco na nose atd..:D

      Vymazat
  9. Do teď si pamatuju jak kamarádka na lyžáku v 7. třídě začala nosit čočky místo brýlí. Vstávala kvůli tomu 30 min předem, aby si je stihla nasadit. Člověk s nimi nesmí ani usnout. Věřím, že je to nepříjemné šahat do oka. Podle mě jsou lepší brýle, když je na to člověk už zvyklý :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady jde hlavně o to, že s brýlemi se člověk musí pořád bát, jestli si je nepoškodí:). A i s brýlemi těžko usneš:D:D

      Vymazat
  10. Bez kontaktních čoček si už život nedovedu přestavit. :) Mám je více než tři roky a jsem s nimi maxilmálně spokojená. :)

    Deni ze stránky Lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby to nebylo tak drahé, tak je taky určitě nosím pořád:).

      Vymazat
  11. Zajímavý a užitečný článek :) Čočky bych taky chtěla vyzkoušet. Měla bych mít brýle na řízení, ale zatím se přikláním spíše k občasnému používání čoček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Je to super věc, určitě vyzkoušej:)

      Vymazat
  12. Mas můj obdiv, já bych to asi nedokázala. Dat si to jen tak do oka :D Ale zas věřím, ze to musí byt pecka nemít brýle když chceš. Já sama brýle nepotřebuji, ale kdyby na to došlo, tak bych po nich sáhla radši než po cockach, ale vím ze po tolika letech jako to mas ty, bych mluvila jinak :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zní to strašidelně, ale po čase to jde skoro samo:D. Joo, ono to chce občas změnu:D

      Vymazat
  13. Nosím šošovky, bez nich si neviem predstaviť kino, slnečné okuliare :D :D život s dvojtými okuliarmi je smŕŕŕťťťť :D :D
    Izabell zo SYDNEY SLEEK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostá pravda...já mám teď poprvé v životě sluneční brýle:D. Je to boží:D

      Vymazat
  14. pamätám sa, ako som sa tešila ja keď som sa zbavila okuliarov :P bohužiaľ mi čočky nerobili dobre, tak som po pár rokoch šla na laserovou operaci - a to si nedokážem vynachváliť !!!

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  15. cocky jsem zacala zkouset jeste na stredni (kvuli barve oci) a pak jsem na ne uplne zapomnela. Diky za inspiraci - ted si je jdu poridit! :)

    The Gown http://www.thegown.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to teda není zač:D. Barevné čočky se mi na ostatních moc líbí:)

      Vymazat
  16. Ja som kontaktné šošovky na diaľku nosila celú strednú školu, takže ja som to už vážne zvládala na prvý pokus (vstaneš, dáš šošovku a ideš :D) a niekedy aj bez zrkadla, ale po tých rokoch už to bola pre mňa otrava... predsa len je to zodpovednosť a oči sú noazaj citlivé... rozhodla som sa pre laserovú operácu a bolo to najlepšie rozhodnutie, aké som mohla urobiť :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to teď už taky zvládám na takový první, druhý pokus, ale bez zrcadla bych to teda vážně nezvládla:D

      Vymazat