Má lady Jane

by - května 18, 2018


Ahojky všichni! Posledních pár dní bylo fakt hodně hektických. Hledám si brigádu a nebudu vám tu nic nalhávat, je to těžší, než jsem očekávala:D. Každopádně díky tomu, jsem teď často od reality utíkala ke knihám. A nějak jsem narazila na tenhle poklad a okamžitě se do něj zamilovala:D.
Už na začátek chci říct, že to není žádný obyčejný historický román:). Autorky podle mě vytvořily něco naprosto jedinečného a já jsem šťastná, že to konečně někoho napadlo. Přetvořily špatný konec na dobrý. Abych to upřesnila...myslím, že všechny určitě znáte tragický příběh Jane Greyové, která byla na celých devět dní královnou, než jí sťali hlavu. No...přidejte si k tomu magii, neskutečně roztomilou love story, dlouhé minuty smíchu a máte tuhle knihu:D. Jak říkám...poklad:D.

Anotace:
Jana Greyová má za sebou totéž, co řada šlechtičen před ní: svatbu s naprosto cizím mužem. Navíc má tu smůlu, že sňatkem se ocitla přímo uprostřed politického komplotu, který svrhl z trůnu jejího bratrance, krále Eduarda, a z ní udělal královnu. Na celých devět dní! Má opravdu vládnout, nebo řešit, že má hrad plný spiklenců a její novomanžel se ve dne proměňuje v koně? 

Dobře, možná vám to teď, po přečtení anotace, zní lehce šíleně, ale jsem si jistá, že ještě změníte názor:D.

Já mám příběh Jane Greyové a celkově Tudorovců strašně ráda, takže jsem od této knížky měla velká očekávání. Přímo z historie tam sice byly jenom střípky, ale očekávání tedy rozhodně splnila:D.
Všechny postavy jsou tu skvěle propracované a s každou z nich jsem se sžila. Hlavně s Jane samozřejmě:D. Ona je to taková sympatická knihomolka, která je především neskutečně vtipná:D. Jane si má vzít Gifforda, který se ve dne mění na koně, jak už jste určitě všechny pochopily:D. Je to domluvený sňatek, což v tehdejší době většinou nezahrnovalo lásku. Tak to bylo i u Jane a Gifforda a já si jejich pomalu se rozvíjející vztah hrozně užívala.
Co se týče Janina bratrance Eduarda, toho jsem jako jediného moc nemusela:D. Takže, jelikož umíral na úbytě, mohla bych i říct, že jsem se těšila, až z knihy zmizí...no a pak přišla druhá část, autorky změnily historii úplně a já jsem za to nakonec byla strašně ráda:D.

Příběh byl napsaný z několika úhlů pohledu (což já miluju, ale to už určitě víte, protože to zmiňuji v každé recenzi:D)...já jsem měla nejradši Giffordovy části, fakt byla strašná sranda to číst:D.

Jediné, co mi na knížce vadilo, bylo oslovení Jane. Oni jí totiž říkali Jano...to mě prostě bilo do očí:D.
A jenom pár vět k obálce knihy...líbí se mi asi tak stokrát víc, než ta původní:). Schválně si ji zkuste vyhledat...

Takže, abych to shrnula, tuhle knihu jsem začala číst u kadeřnice a měla jsem co dělat, abych tam nevyprskla smíchy. Je prostě úžasná. Miluju ji a nechci ji vrátit zpátky do knihovny:D. Fakt nechci:D.

Já doufám, že jsem vás na tuhle knížku aspoň trošku nalákala a jestli ne...příští recenze knihy bude na Falešný sňatek:D. Takže jupiii:).

A co vy, holky? Četly jste tuhle skvělou knihu?

Mějte se krásně!


You May Also Like

22 komentářů

  1. Konečně tip, který mě fakt zaujal! :-) Ale říkám si, není to i film? Někde jsem to už zaslechla. :-)

    www.outcryblog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak to mám radost:D. Teď jsem ten film hledala a je jenom jeden z roku 1985 a ten asi nemyslíš:D. Jinak podle mě tahle kniha ještě zfilmovaná není:).

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě zaujala:D. Určitě na ní mrkni:)

      Vymazat
  3. Mě jsi nalákala rozhodně. :D Upřímně jsem si hned na začátku říkala, co je to za blbost, ale nakonec historické romány miluju a zní to dost dobře, takže doufám, že si ji brzo přečtu, ale zatím mám dlouhý seznam. :D Vychází až moc knížek. :D
    Jo a k té obálce máš pravdu. Ta původní je... no nebudu to komentovat. Ale jak se říká, důležitější je to, co je uvnitř. ♥ :D

    Hemitson
    Before-the-shadows.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Já mám taky nekonečný seznam:D. Ta původní obálka mi přijde opravdu o dost horší:D

      Vymazat
  4. Ještě něž jsem začala číst samotný článek, tak mě zaujal obal knihy. už z toho totiž čiší něco jiného a vtipného :D Podle tvého popisu si ji chci určitě přečíst, protože to je přesně takový ten styl knih, které mám ráda. Díky za tip :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal knihy je pro mě důležitý, už jenom kvůli prvnímu dojmu a tenhle obal je prostě boží:D.

      Vymazat
  5. Tuhle knížku vůbec neznám, mám radši trochu jiné žánry, ale i tak hezky zpracováno :D :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc:D. To je jasný, že se nebude líbit každému:D. Já mám takové praštěné knížky ráda:D

      Vymazat
  6. Nečetla jsem ji, ale vypadá dobře. A to už je co říct, protože knížky s historickým zaměřením moc nemusím :D Věřím, že byla zábavná - díky tomu si člověk ke knížce vybuduje takový určitý vztah a dle mého si ji lépe pamatuje :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady to historické zaměření jaksi zaniklo:D. S tím rozhodně souhlasím!

      Vymazat
  7. Nikdy jsem o ní ani neslyšela, ale zaujal mě ten přebal :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  8. Kamarádka si knížku taky pochvalovala... Možná bych se po ní měla podívat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nemusím takéto knihy, ale táto ma celkom zaujala, možno po nej raz siahnem aj ja, vďaka za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je strašně vtipná, jsem moc ráda, že jsem mohla doporučit:)

      Vymazat
  10. Na tuhle knihu jsem slyšela samou chválu :) Teď v týdnu jsem ji viděla v antikvariátu a ani na minutku neváhala :) Tak doufám, že to bude skvělé a pohodové čtení, na to mám teď chuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně je! Fakt už jsem se dlouho takhle nezasmála:D.

      Vymazat