Jak jsem si hledala brigádu

by - června 28, 2018


Ahojky všichni! Jsem hodně plánovací typ holky. Dokážu si naplánovat dokonce i to, že si mám dát svačinu...to, že danou věc už pak třeba ani nesplním, je jiná věc:D. Každopádně, jelikož plánování prostě miluju, tak jsem si už někdy v březnu rozplánovala celé moje prázdniny. A jedna věc mi byla naprosto jasná...chci jít na brigádu:D. Upřímně, na začátku jsem si myslela, že to mám prostě jistý...tak co, patnáct už mi bylo, někde mě přece určitě zaměstnají. To byla moje první myšlenka:D.
Po přijímačkách na střední jsem šla rovnou do akce. Udělala jsem si životopis. Musím říct, že na něj byl opravdu žalostný pohled, protože ve svých patnácti letech moc zkušeností s prací nemám, ale tak každý začíná od nuly:D. Co se týče psaní životopisu, strašně jsem si to užívala. Já ani nevím proč, ale takovéhle věci mě fakt strašně moc baví. No a rovnou jsem se dala na vyřazovací metodu...jakou práci rozhodně nechci. No, bylo mi jasný, že nechci dělat nic moc tvůrčího, nechci mýt nádobí a nechci roznášet letáčky. A tak mě napadlo, proč bych nemohla pracovat třeba v nějakém obchodě s kosmetikou nebo s oblečením...to je něco, co je mi fakt moc blízký a baví mě to:D. 
Hned ten den jsem začala rozesílat životopisy a motivační dopisy ( o webových stránkách budu mluvit až na konci:D) a jen tak ze srandy jsem je odeslala i na pozici hostesky. Protože proč ne, že jo, božeee. Já jsem ale inteligent:D.
Hned druhý den mi přišlo asi pět odpovědí. Většina zněla takhle: Děkujeme za vaši nabídku, ale hledáme někoho na celý rok...ne takhle: Bohužel jste moc mladá. Jen jedna jediná byla kladná. A hádejte jaká...hosteska.

Já jsem v tu dobu fakt nevěděla, co mám dělat. Vygooglila jsem si, co vlastně teda hosteska dělá atd. a zjistila jsem, že ideální hosteska měří minimálně 1,75 m a umí skvěle chodit na podpatcích a její úsměv ozáří všechna projíždějící auta. Bohužel, já měřím 1,60, na podpatcích jsem stála jednou v životě a můj úsměv už raději nekomentuju:D. Tudíž se mi moc ulevilo, když jsem to odmítla. 


Šaty- New Yorker

Za pár dní se mi ozvali z obchodu Next...měla jsem přijít na pohovor. Já měla takovou radost! Ale začala jsem zase googlit:D. A pohovor na prodejní asistentku, což je proboha jenom jinak řečená prodavačka, měl být podle všeho opravdu šílený. Četla jsem všechno možné, že prý má pohovor tři kola, že budu muset sehrát nějakou scénku atd...takže den před pohovorem jsem se opravdu pečlivě připravila:D. Naučila jsem hromadu vět z angličtiny, vymyslela tu scénku a proboha...dokonce jsem se i nadrtila pár vět z ruštiny:D. Byla jsem perfektně připravená a pak....se mě slečna (která byla mimochodem neskutečně moc moc milá, hned to ze mě všechno opadlo) zeptala na jednu otázku. Proč chci pracovat u nich. To byl konec. Prostě pět minut:D.

Myslela jsem si, že jsem to prostě zvorala, že jí připadám moc mladá nebo podobně. Ale! Za týden se ozvala, že mě ráda přijme:D. No já tomu nemohla uvěřit!



Tákže nakonec mi vlastně vyšel můj první "pohovor" a ze mě bude v srpnu prodejní asistentka:D. Ale pozor, já si můžu říkat prodejní asistentka, protože mě díky nízkému věku nepustí za kasu. Takže vlastně nic neprodávám:D.

Nakonec bych sem chtěla napsat pár stránek, přes které jsem hledala všechny brigády. Nakonec jsem rozeslala asi padesát životopisů a motivačních dopisů.
1. Fajn brigády - tady jsem našla práci v obchodu Next:)
2. Jobs
3. Indeed

A jinak, dneska jsem ve fastfoodu pochopila, proč by se mělo zvát na ústní pohovory i na... řekněme pozice, ve kterých tolik neuplatníte mozek:D. Třeba když se paní za kasou pokoušela česky vysvětlit anglicky mluvící slečně, jestli chce omáčku...to jsem na ní fakt zírala a říkala si, proč jí teda vůbec přijímali, když neumí anglicky a přitom pracuje v centru Prahy:D:D.

Já absolutně netuším, jestli vám tenhle článek něco dal, ale doufám, že minimálně ty webové stránky vám třeba někdy pomůžou:).

Mějte se krásně!


You May Also Like

15 komentářů

  1. Super článok, ja som za celý život brigádovala len 1x a potom som pochopila že radšej zamakám na sebe a svojej budúcnosti ako by som mala pracovať pre niekoho :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to gratuluji k brigádě :) v Praze to máš ještě docela jednoduché, já bydlím v malé vesnici, která má 200 obyvatel a když chci někam dojíždět, tak víc projedu, než si vydělám :D každopádně máme u nás rybník s takovým stánkem/posezením a tam někoho hledali, takže pro mě ideální a letošní léto strávím tady :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  3. K brigádě moc gratuluju. :) Přeju ať je taková jakou sis ji vysnila a nejsi hned z první práce zklamaná. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vždycky jsem měla brigádu přes známé, ale musím říct, že najít brigádu, která vyhovuje aspoň z 50% je dost náročné..možná jsem náročná já, ale tak vždycky se musí nějak začít :)

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k první brigádě. Taky jsem vždycky takto hledala a vždy se něco našlo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Veľmi dobrý príspevok. Ja som tiež chcel isť brigádovať ale tak nakoniec som sa rozhodla, že nikam nepôjdem a ostanem doma :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je moc pěkný článek a gratuluji k brigádě :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  8. Brigády som si vždy nejak krkolomne našla sama ale čo sa týkalo práce tak na to som stránky na internete používala :) Každopádne outfit sa mi veľmi páči :)

    KLAUDIA DURANOVA 

    OdpovědětVymazat
  9. Gratulujuu, já když šla na první brigádu na pohovor taky jsem se bála :D ale to opadne!

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
  10. Joooo, ve městě je vždy snadno sehnat brigádu. Gratuluju :)

    OdpovědětVymazat
  11. Pobavilo mě, jak si se na to připravovala :D Googlit takovéhle věci je úplně zbytečný. Na otázku, proč u nich chceš pracovat se ptá každej a je to logické, chtějí motivaci. Každopádně ti gratuluji k úspěšnému pohovoru :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  12. Za kasou najdeš různé lidi, a ne jen za kasou, už jsem zažila i v docela dobré restauraci, že se číšník nemohl domluvit s anglicky mluvícím pánem. Už jsem se chtěla zvednout a jít jim s tím domlouváním pomoct :D
    Prodejní asistentka zní docela fajn :D To jsem ještě nedělala. Provázela jsem v jeskyních, pracovala v penzionu a v kavárně :D Na podzim mám při škole v plánu si najít něco s kosmetikou, ale uvidím, jaký mi dají rozvrh, abych něco stíhala. Teď v létě budu chodit akorát na neplacenou praxi :D

    Written by M*

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluji k brigádě! :) Já psala taky článek o mých prvních brigádách:), ale v 15 mě nechtěli vzít, takže jsem čekala, až mi bude 16 :D. A taky jsem začínala jako prodejní asistenka:)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  14. Super! Moc gratuluju k brigádě.
    Já teď musím hledat nanovo jelikož paní, která nám nabízela brigádu nakonec řekla, že brigádníky nebude potřebovat. :D

    before-the-shadows.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Gratuluju :) a hledání brigády je vážně dilema, naproto chápu, letos jsem žádnou dobrou nesehnala :/

    OdpovědětVymazat