Falešný sňatek

by - srpna 26, 2018


Ahojky všichni! Pokud máte rádi knížky napsané ve formě deníkových zápisků, něco na způsob Bridget Jonesové, tohle bude rozhodně něco pro vás:D. Tohle je druhý díl, obsah prvního dílu už jsem na blog psala, tady je odkaz:D
Tákže, to byla taková krátká připomínka...už na začátek bych chtěla říct, že jestli máte rádi knihy, které mají hlubší smysl, tohle asi nebude to pravé...je to opravdu oddechová kniha, která vás ale rozhodně pobaví:D.

Anotace:
Zdá se, že Eminy velkolepé plány se začínají konečně rýsovat, ovšem ani tentokrát to není tak jednoduché, jak si představovala. Opět se zamotává do absurdních situací a ohrožuje svou finančně zajištěnou budoucnost. Navzdory tomu se však dočkává velkého stěhování na panství Svíčkových. Ani tam však trable nekončí.

K téhle knize (nebo spíš k prvnímu dílu) jsem se dostala celkem náhodou. Líbila se mi obálka, tak jsem si tu knížku prostě půjčila...doma jsem se do ní naprosto zamilovala a vlastně až po tom, co jsem zjistila, že je tam rodina Svíčkových, jsem si uvědomila, že spisovatelka je vlastně Češka:D. Já totiž české knihy prostě nečtu:D. Nějak mi nikdy nesedly, ale tohle...fakt se mi to líbilo:D. Takže jsem šla i do druhého dílu, který mě taky nezklamal (ufff).

Co se týče postav, tentokrát jsem se teda s žádnou neztotožnila, ale myslím, že v tomhle případě můžu být jedině ráda:D. Na druhou stranu jsem si Emu vážně oblíbila, byla prostě taková mile hloupoučká:D. Jsem strašně ráda, že Albert, tedy Emin budoucí manžel, tady nebyl tak moc jako v prvním dílu...je mi totiž strašně nesympatický! Prostě takový ulízlý kravaťák...
O to víc tam ale byl jeho bratr Filip, jak jinak pravý opak Alberta:D. Tohle mi připadalo trošku jako klišé, protože bylo od začátku jasné, že se mezi ně bude Filip snažit dostat...každopádně celý ten příběh ozvláštnil a přidal dost vtipných okamžiků, takže jsem nakonec byla ráda, že se stal jednou z hlavních postav:).

Musím říct, že mě hodně zklamal konec. Připadal mi takový unáhlený a určitě by se s ním dalo víc pohrát a navíc jsem vůbec nechtěla aby to dopadlo takhle:D:D. Ale s tím já nic neudělám no...

Já mám knížky v podobě deníkových zápisků fakt moc moc ráda (to jsem se naučila u Bridget Jonesové:D) a psaní autorky mi sedlo, v příběhu jsem se neztrácela, ale pár částí by chtělo trošku proškrtat. Možná je to jen můj pocit, ale  občas se to jaksi táhlo:D
Každopádně pokračování bych rozhodně chtěla, ale nemyslím si, že bude...vzhledem k ukončení této knihy:).

Kdybych měla porovnat první a druhý díl...ve druhém jsem se asi víc nasmála. Ale bylo to tak nárazově. Občas jsem se dokonce začínala nudit a to se mi u prvního dílu rozhodně nestalo:).

A obálka...dokonalost:D. Fakt se mi neskutečně líbí!

Tákže, abych to shrnula...knížka mě moc bavila, hodně jsem se u ní zasmála, ale měla i své "mrtvé části" a nejsem vůbec spokojená s tím koncem:D. Ale! Myslím si, že by měla dostat šanci na přečtení, protože i přes všechny negativa se mi fakt líbila!

A co vy, dáte této knize šanci?

Mějte se krásně!

You May Also Like

22 komentářů

  1. Oddechovou knížku akutně potřebuji, takže diky za tip :o))

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá opravdu zajímavě :) Určitě se po ni mrknu i když ted dávám přednost krimi :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze :) o sérii už delší dobu uvažuju, tak se k ní snad brzy dostanu. A pokud je podobná Bridget Jonesové, věřím, že se mi bude líbit.

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku ve formě deníkových zápisků mám taky hrozně moc ráda :)) A musím se přiznat, že jsem o téhle knížce nikdy neslyšela, tak třeba se do ní jednou pustím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Někdy se takové oddechovky hodí :D Já teda knížku v deníčkovém stylu ještě nečetla :D Ale vtipné knihy mám ráda :D

    OdpovědětVymazat
  6. Aj mne sa páči obálka knihy :) :D Takisto ako aj tvoja recenzia. Myslím si, že by sa mi zišlo prečítať si už takú nejakú vtipnú oddychovku. :) :D

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že snad každá knížka má i nějaké mínus :) Taky se mi často stává, že se vztekám u toho, jak knížka dopadla :D :D Ale jak píšeš, my s tím nic neuděláme :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. To musí byt skvělá knižka! Napíšu si jak se jmenuje a jak pujdu kolem knihkupectvi, mrknu se na nii:)

    OdpovědětVymazat
  9. Na knížky ve formě dopisů musím mít náladu, každopádně díky za tip :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  10. Jednou se mi taky stalo, že jsem se úplně začetla do nějaké knížka a až na konci jsem zjistila, že ji napsala Češka. Jinak já si ve čtení teď dávám pauzu na dobu neurčito a chci se odhodlat dočíst poslední knížky k maturitě, takže uvidím, jestli se k ní v nejbližší době dostanu, ale jednou možná.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  11. První díl jsem dala tetě k Vánocům, takže je jasné, co asi tak dostane k těmto :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  12. Ráda jí dám šanci! :) Vypadá totiž úplně skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ten obal vypadá vážně pěkně, to se musí nechat :D Hodně ráda čtu, ale přeci jen alespoň většinou dávám přednost knížkám s nějakým hlubším tématem, takže si nejsem jistá, zda by toto byla kniha přímo pro mě. :) Ale takhle na odpočinek se určitě hodí.

    OdpovědětVymazat
  14. O této knížce jsem slyšela už, ale určitě ještě na ní mrknu a nejspíš si jí zapíšu do seznamu knížek, které musím přečíst! :D Ale také moc české knížky nečtu :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkná recenze :) O této knize už jsem slyšel a e´d přemýšlím, jestli se do ní pustit :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tá knižka ma zaujala už len samotným obalom, je krásny!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  17. Obal je na první pohled krásný ale bojím se, že bych se u knihy nudila, jak píšeš. Mám ráda knihy, kde je pořádný děj. Každopádně když se mi kniha dostane do ruky, ráda si jí prolistuji a uvidím, jestli se mi bude líbit :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  18. Krásna kniha, ale koniec sa nepáčil ani mne :)

    OdpovědětVymazat
  19. Jee to vypadá tak hezky mile, vtipně a nenáročně. A to je přesně to, co bych potřebovala číst po momentálně hodně náročných dnech, kdy se můj život opět přesouvá do krabic a chystám se na stěhování. A když čtu, že i hlavní hrdinka zažila náročné stěhování, tak mi to dává naději, že bych se u toho mohla dokonce i dobře pobavit :D

    OdpovědětVymazat
  20. goodgame empire přihlášení
    - jedinečná kombinace strategie, společenské interakce a epických bitev, která tě neustále drží v napětí a vytváří nezapomenutelné herní zážitky.

    OdpovědětVymazat