Podzimní tipy na čtení

by - listopadu 02, 2018


Ahojky všichni! Po kratší pauze jsem zpět:D. Upřímně by mě jen tak nenapadlo, že někdy dojdu k tomu, že budu publikovat jenom jeden článek měsíčně, ale tuhle pauzu jsem potřebovala. Na začátku školního roku jsem si toho naložila docela hodně a bylo fakt nutný se zařadit do novýho režimu:D. Každopádně...už jsem se konečně nějak zorientovala a hodlám zase začít s pravidelnými články:D. 
Včerejšek byl den blbec. Nějak jsem se probudila se špatnou náladou a k tomu se mi ráno zlomila sluchátka...no nic moc:D. Ale jde tu o to, že jsem kvůli tomu dočetla jednu knížku (mojí uklidňovací:D) a napadlo mě, že o téhle skvělé knížce by se měl někdo dovědět. Tak jsem přidala i pár dalších knížek, které jsou svým způsobem hodně oddechové a vznikly podzimní tipy na čtení...konečně:D.

Je tohle láska?

Nebyla bych to já, kdybych do tipů na čtení nepřidala nějakou romantickou knížku:D. Zrovna tahle je ale speciální...napsala ji totiž Holly Bourne, autorka knížky Jsem už normální? Tuhle knížku miluju, takže jsem si její volné pokračování nemohla nechat ujít. Na knížkách této autorky se mi strašně líbí originalita hlavních hrdinek. Nejsou to typické krásky a mají složitý životní příběh. Tahle kniha je o Amber, která jede na prázdniny za mamkou (která je vyléčená alkoholička) do Ameriky. Tuhle mega vysokou hlavní hrdinku jsem si zamilovala. Do jejího příběhu jsem se okamžitě začetla a nemohla jsem se odtrhnout. Ano, na jednu stranu je to klasický  romantický příběh s až moc hezkým klukem, ale na druhou stranu je tu úžasně vidět i rozvíjející se vztah mezi mámou a dcerou...určitě stojí za přečtení:).

Strážci příběhů

Moje nejoblíbenější knížka za poslední dobu. Pokud chcete přestat myslet na všechno, tahle knížka vám v tom (aspoň na chvilku) pomůže:). Amy a její mamka jedou na prázdniny do Skotska. Amy nemá v plánu v podstatě nic jiného než číst spoustu knih, když ale dorazí na místo, Amy zjistí, že knížky nemusí už jenom číst. Může do jejich příběhů vstupovat, bavit se s hrdinami a měnit děj. Tahle knížka je kouzelná...Amy se vydá například do Knihy džunglí, Olivera Twista a strašně moc dalších příběhů...já se přiznám, že většinu z nich jsem si hned potom přečetla:D.

 Život zn. Hygge

Tohle byla krásná kniha! Taková jemná, opravdu oddechová. Něco takového si odteď představím, když se řekne čtení s kakaem a svíčkou:). Takže jestli nechcete zrovna číst něco přehnaně zamotaného, tohle je ta pravá knížka. Víc snad ani není potřeba říkat, tohle si prostě musíte přečíst:D.


Dáma s veverkou

Tohle je trošku jiná knížka, než normálně čtu. Je taková...dospělejší:D. Děj nějak extra negraduje, takže je to stejně jako předešlá kniha taková oddychovka. Abych nějak naznačila o co vlastně v knize jde... Veblen si není jistá svým zasnoubením s Paulem. Paul je sice skvělý lékař, ale znají se jenom chvilku a navíc...Paul nemá rád veverky. Do příběhu se hodně motají i rodiny obou snoubenců a vzniká tak pěkný příběh, který se hodí na podzimní večery:D.


S láskou tě nenávidím- 13 povídek o ničemnosti

Dokonalooost:D. Jak je možné, že takováhle knížka vyšla až teď? Celá tahle kniha je plná povídek napsaných z pohledu záporáků známých příběhů. Po každé povídce je pár stránek od booktuberů, to bych upřímně vynechala, ale jinak se mi tahle knížka fakt líbila:D. Protože záporáci jsou jednoduše v klasickém příběhu nepochopení a tady je to jinak...moc doporučuju:D.

Wonder woman

Pokud máte rádi superhrdiny, tak je tahle knížka přesně pro vás. Není to sice klasický příběh Wonder woman, ale stejně si myslím, že si tuhle knihu zamilujete (abych to uvedla správně, tohle je příběh co se stalo ještě před klasickým příběhem Wonder woman:). Autorka tady hodně vyzdvihla přátelství, což se mi moc líbilo (a samozřejmě nechybělo ani hodně akce).


Tákže, určitě mi napište vaše tipy na oddechové čtení:D.

Mějte se krásně!

You May Also Like

16 komentářů

  1. Kniha je tohle láska? mě fakt zaujala :D, takže jde do mého seznamu :D. Hygge plánuji :D a hlavně kvůli tomu, že to všichni chválí! :D
    Já momentálně hrozně dlouho nic nečetla (naposledy o prázdninách :D), ale bohužel není čas:(. Ale jako oddychovky jsem četla jako Všem klukům, které jsem milovala a Všechno, co máme :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy! Nic z toho jsem zatím nečetla :) Nejvíce mě asi zaujala ta Strážci příběhů :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé tipy, knížky vůbec neznám :) zní to jako hezké odddechové čtení na podzim :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Na Hygge se chystám taky, tak jsem ráda, že se líbil. Já jsem si teď po dlouhé době začala číst postupně všechny knížky od Greena :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Přečetla bych si všechny, až na tu poslední :) :D Na tu teď nějak nemám náladu, ale Strážci příběhů a Hygge mě zaujaly :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  6. O knize Hygge jsem také v poslední době dost slyšela a většina si jí pochvalovala. Obsahem mi přijde celkem zajímavá, tak bych si ji taky ráda zkusila přečíst. :) Jinak tipy na oddechové čtení mě moc nenapadají, jelikož já osobně většinou vyhledávám knihy spíše víc k zamyšlení s nějakou pointou, nebo napínavé. Ale není to tak dávno, co jsem četla knihu Fallen neboli Pád, ta nebyla úplně špatná, taková pohodovější bych řekla, pokud ti teda nevadí fantasy.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé knihy ! Poslední dvě jsem nečetla ale chtěla bych si jednou přečíst S láskou tě nenávidím, tak uvidíme, zda se k ní někdy dostanu :) Už se strašně moc těším na 3. díl od Holly Broune! ♥

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
  8. Great post dear! You have a nice blog.
    I follow you can you follow me back dear?
    my blog: www.guzelvekulturlu.com
    I will really appreciate that. Thank you
    Kisses :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jednu z těch oddechových (2,3) bych si asi i přečetla, no moc času taky nemám, ale snad se k nějaké dostanu, jinak mě asi moc nezaujaly

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé, některé knížky vypadají opravdu moc zajímavě, skoro už se blíží podzim, tak se také vrhnu do čtení s větší intenzitou :-) Přes léto toho obvykle moc nepřečtu, radši se opaluju na zahradě a odpočívám, ale na podzim si vždy ráda dám CBD třeba od https://www.cibdol.cz/ a k tomu nějakou napínavou detektivku.

    OdpovědětVymazat