Lava cakes

by - června 14, 2017


Ahojky všichni! Jako začátečnice ve světě pečení jsem se tohoto receptu dost bála. Ve všech receptech, co jsem četla bylo napsáno, že všechno záleží jen na čase, čase a zase čase. No a já jsem vše dělala sice v časovém presu, to ano, ale rozhodně jsem vše nestihla za deset minut, jak se píše v původním receptu:)
Co vědět dopředu:
Tákže rozhodně začněte s tím, že si připravíte všechno co potřebujete, na postupné vyndavání pak bohužel nebude čas a předehřejte si troubu na 190-200 stupňů. Jelikož první věc, co budete dělat, bude parní lázeň, připravte si hrnec a misku nebo prostě dva hrnce jako já:). Potom další misku a nějaké vařečky a lžíce nebo naběračky a jakékoli formičky (já použila na muffiny).
Budeme potřebovat:


  1. Hořká čokoláda- 100g
  2. máslo -90g
  3. Hladká mouka 60g
  4. Cukr krupice 90g
  5. Vejce 3
Připravte se, že budeme dělat dva kroky najednou:
Zaprvé si připravíme vodní lázeň (kdo neví jak na to, prostě do jednoho hrnce nalijete vodu, dáte ho na sporák a druhý hrnec položíte do hrnce s vodou). Nalámeme si čokoládu a odměříme si 90g másla (ehm...já použila Heru:). Až uvidíme, že se voda vaří dáme čokoládu i máslo do hrnce a budeme míchat:)
A teď ta těžší část, musíme dělat dvě věci najednou: mícháme čokoládu a zároveň:
Si do jiné misky, než je čokoláda odměříme mouku a cukr a rozkydneme tam vajíčka a vše mícháme dohromady:). Až uvidíme, že je čokoláda rozpuštěná, směs v misce rozmíchaná, vše do sebe nalijeme:

No a nakonec to všechno promícháme:) A tadá můžeme směs nalít do formiček a dát do trouby:)
Ale pozor! tohle pro mě byla asi nejtěžší část, jelikož tady už doopravdy o minuty jde:) já je dala do trouby na 8-10 minut, i když se vám to bude zdát málo, věřte, že není, dortíky se potom upečou úplně a čokoládka vám nevyteče.
Až Lava cakes vytáhnete z trouby, chvilinku počkejte a potom můžete podávat:)
Tady je výsledek:


No a můžu vám říct, že byl vážně výborný:)
A co vy, vyzkoušíte tenhle výborný desert?
Mějte se skvěle:)

You May Also Like

4 komentářů