Podzimní tipy na čtení

by - září 29, 2017


Ahojky všichni! Ani jsem nějak nezaregistrovala, jak se to stalo, ale podzim je tady:). Upřímně tohle období nemám moc v lásce...hlavně kvůli deštivému počasí a celkově mi celý podzim přijde takový smutný. Co na něm ale miluju je čtení, každý večer si totiž udělám čtecí chvilku. Jde hlavně o ten okamžik s úžasně vonící svíčkou, kakaem a tou pravou knihou, protože zatímco v létě mám radši čtečky (kvůli cestování) tak na podzim nedám dopustit na listování.
Vybrala jsem šest mých oblíbených knih, které budou už navždy neodmyslitelně patřit právě k těm okamžikům se svíčkou.

Múza

Tuhle knížku jsem dostala od kamarádky k narozeninám a měla jsem z  ní obrovskou radost. Je to sice úplně jiný druh knihy, než ty které normálně čtu, ale hrozně mě překvapila. Celý děj se v podstatě motá okolo jednoho obrazu. Byla to skvělá kniha a úžasně se četla:).
Příběh se odehrává ve dvou rozdílných desetiletích (1967 a 1936) a nakonec se vzájemně protnou.
V roce 1965 to Odelle, která je původem z Indie nemá v Londýně vůbec jednoduché. Její jediná kamarádka Cynth se vdala a Odelle zůstala v maličkém bytě sama, jen se svými básněmi. Na svatebním večírku ale potká Lawrieho, který jí ukáže obraz, který by chtěl prodat. Odelle ho ale přemluví, aby ho radši ukázal její nadřízené, která by mohla ohodnotit jeho cenu. Oba se snaží zjistit, kdo vlastně obraz namaloval.
Do Španělska se roku 1936 přestěhuje mladičká Olive se svojí rodinou. Její obrovskou vášní je kreslení, ale má to jeden háček. Olive je žena a ta by podle všeho rozhodně malovat neměla, jak jí to její otec rád připomíná, vše se změní, když potká Isaaca.
Rozhodně mě hodně překvapil konec...za mě bomba:D.

Smrt a jiné vrcholy mého života

Tenhle zázrak patří mezi ty knihy, které jsem opravdu přečetla jedním dechem. Je v ní tolik emocí, já u se u ní nasmála, potom to bylo roztomilé a nakonec jsem si i pobrečela:D, ale já řvu u všeho:).
Martin má zvláštní schopnost. Vidí smrt. Ta je z toho vážně jako očarovaná a rozhodne se, že spolu budou přátelé. Martin z toho není dvakrát nadšený a snaží se na Smrt zapomenout, ale potom začne předvídat smrt ostatních lidí a doví se, že si ho smrt vybrala jako svého nástupce.
Je to opravdu hrozně miloučká komedie a rozhodně si zaslouží, abyste ji přečetli:D.

Třináct relikvií

Upřímně, tahle knížka na mě byla až moc ponurá. Je plná vraždění, démonů a useknutých hlav:D.
Každopádně, po padesáti stránkách jsem si řekla, že už jí číst nebudu...po dalších sto jsem si řekla to samé... a nakonec, no sakra, já tu knihu přečetla:D. Četla se opravdu jednoduše a ikdyž byla docela morbidní, docela se mi líbila:D.
Stařenka Judith je jednou z posledních strážkyň Třinácti relikvií, díky kterým se démoni nemohou dostat pryč z onoho světa, ostatní byli brutálně zavražděni. Judith jednou potká mladou slečnu Sáru, která ji poté, co uvidí Juditin zpustošený dům, pozve k sobě domů. Sára v tu dobu ještě netuší, že život, který doteď žila je jedna velká lež.


Girl online

O téhle knize jsem toho hodně slyšela, takže když jsem ji v knihovně uviděla neodolala jsem a musela se mnou v tašce domů:D.
No, co vám budu povídat, je to trošku hloupoučká kniha :D. Ale jako hezky hloupoučká, je to moc pěkně napsané, ale samotný děj je takový až moc milý:).
Penny píše anonymní blog, pod přezdívkou Girl online, tady může být opravdu sama sebou. Penny má klasicky nejlepší kamarádku mrchu a líbí se jí nejoblíbenější kluk na škole. Všechno se to změní, když jí rodiče vezmou do vánočního New Yorku.
Je to opravdu oddychová četba, po které krásně vypnete.

Hvězdy nám nepřály

Myslím, že film Hvězdy nám nepřály všechny známe. Já ho naprosto zbožňuji, takže když jsem zjistila, že existuje i stejnojmenná kniha, nemohla jsem si ji jednoduše nepřečíst:D. A zase jsem brečela:) už je to fakt nějaký divný:D.
Hazel je v posledním stadiu rakoviny a její matka usoudila, že má depresi. Poslala ji tedy do podpůrné skupiny, což se Hazel rozhodně moc nezamlouvá. Tam potká Augusta, který jí převrátí život vzhůru nohama.


Hvězdy nad hlavou

Jestli sledujete tento blog delší dobu, určitě víte, že jsem blázen do série Měsíčních kronik. Tahle kniha je plná povídek o minulosti Cinder, Scarlet, Cress i Winter. A je to vážně úžasná knížka!

A co vy a podzim?


Mějte se krásně!



You May Also Like

28 komentářů

  1. Krásné tipy. Já se brzy chystám pustit do Cinder a jsem zvědavá, všichni jsou z Měsíčních kronik tak unesení, tak snad mě série taky tak dostane :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Cinder četla poprvé před třemi lety a pořád jsem z ní unešená:D
      Děkuju moc!

      Vymazat
  2. Tak Múzu si musím pořídít <3 Jinak povídky hvězdy nad hlavu miluju, celou sérii miluju :) Krásné tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem četla jen Hvězdy nám nepřály a bohužel mě knížka nijak zvlášť nezaujala :(

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se sice víc líbil film, ale kniha mě rozhodně nezklamala:D

      Vymazat
  4. Určitě se po nějaké podívám. Pěkný článek..❤💜

    OdpovědětVymazat
  5. Najviac ma zaujala kniha Girl Online, o nej som už niečo počula, takže uvidíme, či si ju neprečítam. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Odlican post ;)
    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/09/30/peremo-ves/

    OdpovědětVymazat
  7. 2 knihy z tvojej ponuky som už čítala a veľmi sa mi páčili, no tiež ma zaujala kniha smrt a jiné vrcholy mého života :D To znie fakt zaujímavo asi ju pohľadám v kníhkupectve ! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Girl online som prečítala už pred pár rokmi, no rada sa k nej vraciam, je to taká oddychovka :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  9. Zaujimave tipy. :) Urcite sa po niektorej knihe obzriem. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Knížku Hvězdy nám nepřály jsem četla před několika lety a hodně se mi líbila, film jsem viděla několikrát :). Děkuji Ti za tipy na ostatní knížky!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  11. Dost mě zaujala ta můza.. už jsem na ní v obchodě koukala. asi jí budu muset dát šanci, když jí tu doporučuješ :)
    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jí šanci dej, moc mile mě překvapila:D

      Vymazat
  12. Girl Online je kniha o ktorej som už dávno počula ale ešte som sa neodvážila si ju kúpiť! :D Určite si nejaké z týchto kníh prečítam. :)

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. žádnou z těchto knížek jsem ještě nečetla, ale díky za tipy :) já teď dočetla Osm od Radky Třeštíkové, to byla skvělá knížka, určitě doporučuju!!! :) potom se mi taky líbil poslední Harry Potter (scénář divadelní hry) a prý jsou super taky knížky od Patrika Hartla :)

    OdpovědětVymazat
  14. Múzu jsem četla, dokonce i v originále a taky mě hodně překvapila! Dokonce bych si troufla říct, že bych ji zařadila mezi své TOP (nebo aspoň někam do podseznamu :D).
    Děkuji za další knižní tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ani jednu knihu jsem nečetla, takže děkuji za tipy. P.S. Podařilo se mi komentář odeslat jako vzkaz, tak ho neber v potaz :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Parádní tipy! Hvězdy nad hlavou si už také konečně musím přečíst, protože i já jsem blázen do Měsíčních kronik ♥

    OdpovědětVymazat