Kázání ohně

by - října 20, 2017


Ahojky všichni! I když se mi na stole pomalu ale jistě kupí kosmetika, kterou mám v plánu zrecenzovat, dnešní článek bude o jedné úžasné knize. Na první pohled mě zaujal její obal a hlavně anotace, která zněla vážně skvěle a tak jsem si řekla, proč to nezkusit..:D.

Představte si svět v budoucnosti po jaderném výbuchu. Celý děj se odehrává 400 let po něm a lidé v tomto novém světě jsou jiní...všichni se rodí jako dvojčata. Jedno z dvojčat je naprosto dokonalé, ale druhé je fyzicky postižené. Po nějakém čase se lidé rozdělili na dokonalé- Alfy a na nedokonalé- Omegy.

Hlavní hrdinka Cass je jiná. Ona i její dvojče Zach se narodili bez jakékoli známky fyzického postižení, takže sourozenci nesměli chodit do školy, ani se jakkoli začlenit do kolektivu, protože nikdo nevěděl, kdo je ten "postižený". Ale jak Cass rostla, začala si uvědomovat, že je na ní něco špatně. Ve snech viděla věci, co se staly až další den a stále častěji ve snech vídávala jaderný výbuch, který zemi tak změnil. Cass je věštkyně. Ve svých třinácti letech své vidiny nezvládala skrývat a její bratr Zach ji udal Radě. Musela odejít od rodiny do vesnice Omegů, kde si díky tomu, že neměla žádné viditelné postižení nezískala přátele.
Po několika letech se doslýchá o svém bratrovi, který dosáhl vysokého místa v Radě. Cass okamžitě ví, že to pro ní nemusí skončit dobře, protože jejího bratra by se někdo mohl chtít zbavit. Po pár týdnech ji její bratr unese a zavře do cely bez oken.
A proč? Protože pokud jeden z dvojice zemře, umírá i ten druhý.

Ták jo...myslím, že jediný slovo, co dokáže tuhle knihu vystihnout je: překvapení:D. Od začátku do konce jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Samozřejmě tam bylo pár nudných částí, protože autorka má ráda popisování do podrobností, ale to je snad v každé knize (snad s výjimkou Fangirl, ta byla prostě geniální:D).
Po dlouhé době byla hlavní postava vážně sympatická a konečně taky poměrně rozumná a cílevědomá, což bylo docela osvěžení. Celou její situaci jsem prožívala s ní a hrozně jsem jí fandila. No a lidi, už se nemůžu dočkat až si přečtu pokračování!

Knize dávám 4*/5*

Nakonec chci všem poděkovat za nádherné komentáře pod avokádovým článkem:D jste zlatíčka!

Mějte se krásně!



You May Also Like

18 komentářů

  1. Ty jo, úplně mi to připomnělo, že už jsem tak dlouho nečetla. Dřív jsem přečetla tak 3 knížky za měsíc a teď vůbec nestíhám.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc za tip :) zní to zajimave, i kdyz me trochu odrazuji dlouhé rozvleklé pasáže plne popisu, jak pises, :) ale pokud je jinak kniha jako celek i co se tyče pribehu opravdu bohata :) tak by se mi mohla libit. 384 stran je v pohode :) takze az doctu tu tunu knih co mam doma v knihovne i ve čtečce :D a nebudu fakt vedet co, mrknu se na tuhle. ale je toho ted fakt moc. a mam navic rozečteny tri knihy. sileny :( :D

    www.verubooklover.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé části jsou docela zdlouhavé, ale já osobně to mám ráda:)

      Vymazat
  3. Mně zdlouhavé části nevadí, myslím, že by tahle knížka zaujala i přítele :D Děkuju za tip :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Hrozně se mi líbí ten obal. Mrknu po ní. Podle popisu taky vůbec nezní špatně, ale pokud by mě náhodou ve finále neměla bavit.. mám aspoň knížku s hezkým obalem :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. To zní zajímavě :) Trochu mi to připomíná knížku Dárce od Lois Lowry, tu si určitě taky přečti, je skvělá! :D
    jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. koupila jsem si ji minuly mesic jak melo yoli v luxoru jedna plus jedna a docela se na ni tesim. kamoska ji teda dost pomluvila ale ted zas koukam ze ty mas docela vysoky hodnoceni takze uz se zas tesim :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak táto kniha ma veľmi zaujala! ďakujem za skvelý tip :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za tip, zapsáno na seznam knih, co chci přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super recenze, ale musím se přiznat, že mě osobně kniha zaujala jen tak trochu a je další na "seznamu" knih, které bych si asi měla přečíst, ale nevím to jistě :-D

    OdpovědětVymazat