Moje novoroční předsevzetí

by - ledna 03, 2018


Ahojky všichni! Neskutečně to uteklo a je tu rok 2018:D jupíííí. Nevím jak vám, ale mně je osmnáctka takové na pohled nesympatické číslo:D. Každopádně věřím, že tenhle rok bude boží. Ale to všechno záleží jen a jen na nás. Tenhle článek jsem chtěla sepsat už včera, každopádně mě na konec roku nějakým způsobem dostala angína:D. I přesto jsem si Silvestr moc užila a i když jsem snědla o dost míň chlebíčků, bylo to super:).
Mě osobně se slovo předsevzetí fakt nelíbí. Zní prostě tak zvláštně...takže já radši říkám cíle. Tákže ještě než se vrhneme na moje cíle do roku 2018, chtěla bych tady zmínit pár takových všeobecných tipů, čemu se u vašich předsevzetí vyhnout.
Jde hlavně právně o nekonkrétnost. Hodně lidí nezvládne svoje novoroční cíle splnit jen proto, že je to až moc všeobecné (například začnu cvičit...hodně všeobecné:D). Je mnohem lepší si vymyslet cíle, které je opravdu možné splnit, například...chci zhubnout za tento rok sedm kilo:). To už je nějaký cíl...můžete ho sledovat a radovat se z pokroků:D. Samozřejmě to byl jen příklad:D.

Tady jsou moje novoroční předsevzetí:

1. Vypít denně litr a půl vody
Tenhle bod je strašně moc důležitý a já s ním mám vážně problém. Piju opravdu málo a když už, tak nějaké hodně slazené nápoje. Což rozhodně dobře není:). Docela mi s tím pomáhá aplikace My water balance, která vám vypočítá, kolik byste měli ideálně vypít vody, podle toho kolik vážíte a měříte. Všechno se počítá po skleničkách, takže když vypijete skleničku vody, zapíšete si to. A když si nic nezapíšete, aplikace vás po hodině upozorňuje, abyste něco vypili:D. Prostě boží věc...

2. Přečíst každý měsíc dvě knihy
Já čtení miluju, bohužel málokdy si na něj udělám čas. Občas jsou chvíle, kdy za měsíc přečtu klidně čtyři knihy, ale poslední dobou se to opravdu neděje:D. Už mám svůj knižní seznam a mám v plánu ho začít pomalu číst, takže hurá do toho:D.

3. Začít znovu v pátek chodit na aerobik
Asi před rokem a půl jsem si cvičení vážně zamilovala. Nechodila jsem tam kvůli tomu, že jsem chtěla zhubnout (proč taky, bylo mi tehdy třináct:D), ale doopravdy mě to bavilo. Vydrželo mi to skoro rok, nakoupila jsem si (nebo spíš jsem dostala:D) hromadu speciálního oblečení a bylo to super. Postupem času jsem se tam začala cítit tak nějak osaměle, jestli to nebude znít blbě, protože  moje kamarádky tam se mnou odmítaly chodit a kromě mě tam byly slečny a ženy v rozmezí 20-40 let. S pár slečnami jsem sice zavedla rozhovor, ale pořád to bylo takové zvláštní. Poslední dobou mi ale pohyb chybí...a navíc jsem k Vánocům dostala tašku na cvičení, tak proč ji nevyužít:D

4. Jít do fastfoodu max. 2x  za měsíc
Tenhle bod tu není kvůli váze, ale kvůli penězům:D. Sice se to nezdá, ale fastfoody nás opravdu peněžně vysávají:D.

5. Zkusit každý měsíc dva nové recepty
Jelikož jsem zatím nic moc jiného nezkoušela, zůstávám u pečení a vážně strašně mě to baví. Dost bych se chtěla pustit do makronek a postupem času bych se chtěla naučit i ty krásně nazdobené cupcaky...no uvidím:D

A to je z mých novoročních cílů úplně všechno, kdybych jich vymyslela víc, asi bych je všechny nezvládala:D.

Dáváte si předsevzetí? Jestli ano, tak mě moc zajímá jaké, takže mi to určitě nezapomeňte napsat do komentářů:).

Mějte se krásně!

You May Also Like

35 komentářů

  1. Tyjo ty nové recepty bych měla taky zkoušet, jdu si je přidat do svého seznamu cílů pro tenhle rok :)
    Přeju, ať všechny cíle splníš a rok 2018 si užiješ :)
    Míšu to ba

    OdpovědětVymazat
  2. S tou vodou bych se také měla polepšit. Dám denně tak maximálně litr a připadám si jako balon a pořád courám na malou. Nějak se nemůžu donutit, i když mě často bolí hlava. Raději si ale žádné předsevzetí do nového roku nedávám, nikdy je pak nedodržím :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám problém i s tím litrem:D. Dneska se snažím pít co nejvíc, tak ještě aby mi to vydrželo:D. Já taky ne, ale doufám, že letos bych je snad dodržovat mohla:).

      Vymazat
  3. Voda je důležitá a pokud piješ jenom ji, tvá pleť a celkově tělo ti poděkuje. Taky jsem dříve málo pila a měla jsem velké problémy s akné i třeba s únavou. Fast foody nemám ráda už jen z důvodu hrozného množství odpadu a způsobu tím že podporují v konzumním způsobu života, kterému se snažím alespoň trochu vyhýbat. Máš hezké a reálné cíle.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda a jestli by mi voda pomohla i s akné tak by to bylo prostě úžasné:D.
      Díky moc!

      Vymazat
  4. To je parádní článek, strašně se mi líbí Tvoje předsevzetí, pobavkala jsem se, moc milé :) Držím palečky ve všem a krásný rok!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za krásný komentář:D. Taky ti přeju co nejhezčí rok, měj se krásně:)!

      Vymazat
  5. Já si předsevzetí nedávám, ale taky věřím, že 2018 bude boží a že nás čeká skvělý rok. Jinak fastfood si dovoluji jen 1x měsíčně a při mojí váze bych nejradši tak 1x do roka:-).

    Měj se krásně a ať se ti předsevzetí daří!
    papa ByGabra
    http://www.bygabra.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fastfoody jsou strašná věc, každopádně je málo lidí, co jim odolá:D. Myslím, že jednou za čas to snad nemůže až tak ublížit nikomu:D:D.
      Díky moc, budu se snažit:)

      Vymazat
  6. Taky se snažím pít vodu, už jsem se to tedy snad naučila, ale je pravda, že jsem to doteď tolik neřešila a že je vždycky dobré si vést záznamy, takže tu aplikaci okamžitě stahuju. A předsevzetí/cíle si na nový rok dávám, podle mě je to vždycky skvělá motivace - nový začátek. Před několika dny jsem zrovna na tohle téma psala taky. :) Super článek! ❤️
    AESTHETICxKAT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem něco mohla poradit:D. Přesně, já mám strašně ráda to přemýšlení nad tím, co bych chtěla a nechtěla v novém roce dělat...děkuju ti moc!

      Vymazat
  7. Veľmi pekný príspevok. Moje predsavzatie je viac sa venovať blogu, rodine a učeniu. Určite by som ešte chcela začať cvičiť tak uvidíme ☺ sledujem ťa a budem veľmi rada ak aj ty mňa začneš.
    https://lifeforjul.blogspot.sk/?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou moc pěkná předsevzetí:). Děkuji:). Tvůj blog sleduji už dávno, je moc pěkný!

      Vymazat
  8. Taky bych ráda více četla :) Dala jsem si za úkol přečíst letos 20 knih z knižní výzvy na Databázi knih, tak snad se mi to podaří :)

    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To budu držet palce! Taky se musím na nějakou výzvu podívat:)

      Vymazat
  9. To jsou pěkná předsevzetí, kdybych si nějaká dávala, tak bychom se určitě shodly v prvním, druhém a pátém :) Držím palce, ať je dodržuješ :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to je super, že bychom se v něčem shodly:D. Budu se snažit je dodržovat co nejvíc to půjde (a já doufám, že to nebude tak velký problém):).

      Vymazat
  10. Hah. Veľmi pekné predsavzatia! Celkom si ma tým posledný s varením inšpirovala. Toto vôbec nie je zlý nápad! Ja som nad tými mojimi ešte nejak detailne nerozmýšľaľa ale určite by tam patrilo jesť viacej zeleniny, viacej čítať, sústrediť sa na školu a naučiť sa šetriť. S tým mám problémy a hlavne čo sa týka jedla zaň nemám problém vyhodiť veľké sumy.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Vaření je skvělá věc, časem se určitě pustím i do něčeho jiného než je pečení:D. Naučit se šetřit chci určitě taky...s jídlem to mám úplně stejně!
      Měj se krásně!

      Vymazat
  11. Tak já jsem si dala: víc se usmívat, cvičit, omezit sladké a užívat si každé vteřiny!
    Beauty by K. - soutěž

    OdpovědětVymazat
  12. Taky bych ráda pila víc, hrozně na ten pitný režim zapomínám. Jinak si předsevzetí tolik nedávám, spíš mám celkově takový menší seznam cílů, které bych si chtěla postupem času splnit, ale nemám to nějak závislé na určitém roce :) je fajn si to na konci prosince aspoň vždycky zrekapitulovat :) ať se ti plnění cílů daří :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, že máš nějaký seznam cílů, budu držet palce, aby sis je splnila:). Díky moc!

      Vymazat
  13. Dobré cíle, tak držím palce v jejich plnění :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já si předsevzetí nikdy nedávala:D, ale od října cvičím, tak chci jenom, aby mi to vydrželo nadále :D :). Ale tvoje cíle jsou moc pěkné! :)

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad ti to vydrží, určitě ano:D Díky moc!

      Vymazat
  15. Krásná předsevzetí, tak držím palce, ať se daří plnit. Já už si předsevzetí nedávám. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Great post, your blog is perfect. I follow your blog(#62)so if you want you can follow me back :)

    http://doroty4.blogspot.hr/2018/01/cooking-with-me-oreo-cheesecake.html

    OdpovědětVymazat
  17. Pít jsem začla minulý rok hodně, ale ve čtení bych se ráda víc zdokonalila a četla více :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si pomalu zvykám na samotnou vodu, tak snad mi to vydrží:D. Budu držet palce!

      Vymazat