Beauty battle: pleťové masky

by - února 14, 2018


Ahojky všichni! Od mého prvního článku o maskách se toho docela dost změnilo:D. Tehdy jsem zkoušela svoji úplně první pleťovou masku a od té doby jsem v tomhle odvětví kosmetiky začala dost experimentovat. V tomto článku jsou masky v cenovém rozmezí od 12 Kč až do 120 Kč...
Já obecně si vždycky kupuji hydratační masky a je to taky to hlavní, co od jejich účinků čekám:D. Stačí mi docela málo a maska se může zařadit mezi moje miláčky...:D.

Oriflame- Love nature gel mask s okurkou

Na tuhle masku jsem se hrozně těšila, protože vůně okurky v maskách je většinou totálně boží a rozhodně jsem se nespletla. Maska mi vydržela cca na tři použití, nejsem si teď naprosto jistá, protože jsem tuhle masku testovala i s kamarádkou:D. Obě jsme se shodly, že voní fakt božsky, je úžasně chladivá a fakt na obličeji příjemná, ale k hydrataci má docela daleko:D. Jinak stojí okolo 40 Kč, což mi na 3-4 použití přijde super:). Co se týče použití, jedná se o gelovou masku, takže si ji "napatláte" na pleť a necháte ji tam okolo deseti minut a poté opláchnete.

Sephora- Maska z granátového jablka
Nejdříve jsem napsala nadpis maska z garnátového jablka...až po několika minutách mi došlo, že z garnátů asi fakt nebude:D
Od této masky jsem očekávala zázraky, vzhledem k tomu, že stála 120 Kč. Podle mě je tohle faakt hodně za masku, která je na jedno použití (po tom, co jsem ji zkusila, jsem změnila názor:D). Je to plátýnková maska, ty já mám hrozně ráda, protože koho by pak nebavilo lekat se v zrcadle:D. Když jsem ji otevřela, tak jsem se lekla, vůbec mi nevoněla. Ale jako fakt, bylo to takové lehce zatuchlé granátové jablko:D. Navíc tahle maska je fakt gigantická, v podstatě nic jsem neviděla, když jsem dýchala, tak mi kolem nosu lítaly kousky té masky. Ale hlavně...neskutečně klouzala, musela jsem celou dobu ležet:D.  Ani nevíte, jak jsem se těšila, až ji sundám. No ale ten zázrak fakt nakonec byl. Pleť jsem měla (v rámci možností) jako miminko a tu hydrataci jsem cítila ještě další tři dny. Podle mě to bylo taky díky tomu, že se maska nesmývá, ale její zbytky se vmasírují do pokožky:).

Balea- Tropical dream

O Balea maskách už jsem jednou článek psala a až na pár výjimek šlo hlavně o relaxační masky (tudíž neměly skoro žádné účinky). Tahle maska vyjde na 12 Kč a vydrží mi na čtyři použití, což je dost slušný:D. Nebudu vám tu nic nalhávat, není to žádný zázrak, hydratace je slabý průměr, ale ta vůně vás totálně omráčí. Fakt to voní úžasně. Každopádně ze všech Balea masek jsem s ní nejvíc spokojená, zase by se sice neměla smývat, ale zrovna u této masky mám potom pocit, že se mi její kousky v noci drolí...:).

Garnier- Aqua bomb

A tohle už je ta moje pověstná první plátýnková maska:D. Tehdy jsem z ní byla naprosto nadšená (recenze je tady:D). Od té doby jsem zkusila hodně dalších masek a předčily ji asi jen dvě. Jedna z Avonu (o té někdy příště:D) a potom ta ze Sephory. Ta velikost je zase obrovská, podle mě teda trošku menší než Sephora maska, ale pořád velká. Tahle mi strašně voní, přesně jak by mělo vonět granátové jablko:). Na masce je napsáno, že byste měly mít pleť po jedné masce jako po jednom týdnu používání hydratačního séra. Noo, s tím moc nemůžu souhlasit, ale vzhledem k tomu, že stojí okolo 60 Kč, hydratuje skvěle.

Shrnutí: Záměrně jsem sem vybrala čtyři masky, které mi vyhovovaly, ale pro mě je jasný jeden vítěz. A to ta Sephora maska. I když ta velikost a vůně mi úplně nevyhovují, moje pleť jí vážně moc poděkovala:).

Pořadí:
1. Sephora
2. Garnier
3. Balea
4. Oriflame (byla mooc příjemná a voněla úžasně, ale fakt moc nehydratovala:D).

No a já vám můžu už teď prozradit, že budu dělat minimálně dva články o korejských maskách, takže jupííí:D.

A co vy a masky, máte radši gelové nebo plátýnkové? Určitě mi do komentářů napište, jaká je vaše oblíbená maska:).

Mějte se krásně!

You May Also Like

69 komentářů

  1. Z týchto všetkých masiek mám skúsenosť iba s tou od Garnier. No skutočne ma zaujala tá od Sephory, možno že ju niekedy vyskúšam. Skvelý a zaujímavý článok. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta od sephory vyzera naozaj super ;) ja som tiež mala tú balea ale mne hrozne smrdela :/ ale tak 100 ludi 100 chuti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně:D? To já jí mám tak ráda hlavně kvůli té vůni:D.

      Vymazat
  3. Já od Sephory měla a bohužel mě úplně nenadchla :( Zato miluji kolagenovou masku :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tam nevyhovovala ta vůně a celkově byla ta aplikace taková zvláštní, ale jinak jsem byla moc spokojená:D. Kolagenové masky jsem myslím nezkoušela...ale třeba se pletu:D

      Vymazat
  4. Garnier masky nejsou špatné, ale na mě moc nasáklé. Od Balea používám masky pořád a sephoru jsem měla masku na ruce :D bezvadný,super článek

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ta Sephora maska je ještě víc nasáklá, ta mi úplně sklouzávala z obličeje:D. Já jsem ještě masku na ruce neměla, někde jsem četla, že je mírně hřejivá, to bych asi nesnesla:D. Ale jelikož mám ruce dost hrubý, tak bych to spíš potřebovala:D. Děkuju moc moc!

      Vymazat
  5. Ta z Oriflame je dobrá, mám vyzkoušenou. Teď budu testovat novou značku masek Jeu´Demetreu tak jsem zvědavá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch už jsem něco málo slyšela, vypadají skvěle:).

      Vymazat
  6. Ahoj dakujem za komentár tvoj blog sa mi páči a už ťa sledujem:) Ja som moc neni na masky lebo som na ne akosi lenivá, ale od kedy som vyskúšala masku Yves Rocher, ktorú odstránim len kozmetickou utierkou je to fajin. Ba niekedy ani netreba lebo keď dam menšiu vrstvu tej masky tak sa vstrebe úplne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já moc děkuji! Já jsem žádnou masku od YR ještě nezkoušela, hned se na ně jdu mrknout:D

      Vymazat
  7. Já ty platýnkové masky moc nemusím. Přijdou mi moc mokré a většinou to pak všude teče. Nejraději mám gelové nebo jílové masky. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale mě fakt strašně baví:D. Teda pokud nejsou tak moc nasáklé jako ta ze Sephory a pak musím ležet...:D. Jílovou masku jsem měla jednou a asi i naposledy..:D

      Vymazat
  8. Tiež mám pripravený podobný článok a je v ňom aj táto maska od Garnier :) a vlastne z tých, o ktorých píšeš je to jediná, ktorú som vyskúšala :) mňa plátené masky strašne bavia, nie je s tým moc roboty ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, pak na něj určitě mrknu:). Ta Garnier je boží:)

      Vymazat
  9. Co se týče masek, tak teď ráda experimentuji :D Pořád zkouším nějaké nové a zatím stále hledám nějakou oblíbenou :) Masky od Baley mi obecně hrozně hezky voní, jen kvůli tomu si je pořád kupuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ráda experimentuješ, tak určitě zkus nějakou masku od Tony Moly:D. Já to mám úplně stejně!:D

      Vymazat
  10. Ani jednu masku jsem ještě nezkoušela, kdysi jsem měla jednu od Sephory a jednu od Garnier, ale už jsem se k nim nevrátila. Na masky moc nejsem :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou většinou všechny masky ze Sephory i Garnier podobné:). Jasný, není to pro každýho:D

      Vymazat
  11. Celkově basic péče od Sephora je fakt super! :) Neosypat se po něčem je u mé zázrak, takže bych ji určitě zařadila na první příčky jako ty, protože pleť fakt nedráždí. :)

    B&M&P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím rozhodně souhlasím:D. Mě nepodráždila pleť ani jedna z těch masek, ale já ji nemám až tak citlivou:D

      Vymazat
  12. Tu od Garnier bych ráda vyzkoušela, snad se k ní konečně dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny masky od Garnier mi vyhovovaly, snad jen mimo tu zelenou:D.

      Vymazat
  13. Garnier masky mám moc ráda, opravdu mám pocit, že něco dělají :) Chtěla bych zkusit taky nějakou ze sephory, ale 120kč se mi za to fakt dávat nechce no :D

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 120 Kč je fakt hodně...kdyby to aspoň byla maska na víc použití:D

      Vymazat
  14. Já moc masky nepoužívám, ale vždycky jsem chtěla tu ,,nalepovací", lidi v tom vypadají hrozně vtipně. Nebo teď všude vidím takovou zlatou? :)
    Masku za 120 Kč? To bych se hodně rozmýšlela :D
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
  15. Najradšej mám textílne masky pre ľahkú manipuláciu ale rada si dávam aj klasické masky 😊

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě někdy spíš přijde, že s textilními je víc práce:D

      Vymazat
  16. Masky od Baley mám také doma, ale ještě stále čekají na vyzkoušení :-) a jsem asi jediná na světě, která snad nevyzkoušela klasiku od Garnieru :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  17. Vždycky mě zajímaly ty masky ze Sephory, ale prostě za to ty peníze dávat nechci :D Je fajn, že ti alespoń nějakým způsobem vyhovovala :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt dost drahý no...:D. Teď na mě čeká v šuplíku maska na nohy od Sephory, tak jsem zvědavá:D

      Vymazat
  18. Sephora masky sú úžasné :) Tie od Garnier sú super, ale že by som si ich musela kupovať stále, tak to nie, no veľmi ma láka ta kokosová od Balei, vyzerá super!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, ja masky nepoužívam ale chcela som vyskúšať tu od garnier. :)
    http://lifeforjul.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepoužíváš? Tak to určitě musíš napravit:D. Je to super:)

      Vymazat
  20. Balea masky jsou fajn, nenadchnou a ani neurazí, navíc pěkně voní a za ty penízky super. Garnier mi leží od Vánoc ve skříni a čeká na vyzkoušení, tak jsem zvědavá. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  21. PLatýnkovou jsem ještě nezkoušela :) teď jsem si koupila masku (ale velkou 200ml :D) na černé tečky, teda jako stála dost, ale člověk vidí rozdíly po prvním použití. Ale moc nemám ráda masky, které se musí smívat, mám moc ráda ty slupovací :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že vím, o které mluvíš, taky jsem po ní pokukovala, ale ta cena mě teda docela odradila:D.

      Vymazat
  22. Na masky ze Sephory už nějakou tu dobu koukám, tak nevím, jestli nějakou nevyzkouším :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, mají strašně moc druhů, tak si určitě vybereš:D.

      Vymazat
  23. Já mám ráda ty masky od Baley, ale přesně jak píšeš, po odstranění ubrouskem se ještě dlouho drolí a tak ji sundávám vlhčenými ubrousky, abych dostala dolů všechny zbytky a pak je to ok :) Tu od Garnieru jsem zkoušela někdy v létě a z toho mě štípal obličej natolik, že se mi udělalo i pár krvavých ranek, takže tu už raději ne. Děkuji za tip na tu od Sephory :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě štípal obličej po zelené Garnier, u ostatních se mi nic nestalo:D

      Vymazat
  24. The masks looks pretty nice. Thanks for sharing!

    Kathy's delight

    OdpovědětVymazat
  25. Sephora masky mám moc ráda, ty ceny jsou sice šílený, ale fakt fungují :3
    Já osobně mám raději plátýnkové masky :*

    Elis
    http://fragmentsfrommylife.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně:D. To je super, těch druhů plátýnkových masek je strašně moc:D

      Vymazat
  26. Keď som u teba natrafila na tento článok,veľmi som sa potešila,pretože masky mám veľmi rada,aj keď som doposiaľ skúšala len tie od Balei,ktoré majú neskutočne výraznú vôňu(teda neviem či všetky,ale tie čo som skúšala ja rozhodne áno :D ) . Určite chcem ešte vyskúšať tú od Garnier a ešte by som chcela vyskúšať tú čiernu od Balei,ktorá je proti čiernym bodkám..niekde som počula,že to vraj moc nefunguje,ale chcem sa presvedčiť sama :)) . Krásny článok! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Garnier určitě vyzkoušej, tu černou jsem zrovna zkoušela a musím potvrdit, že fakt nefunguje:D. Akorát mi strašně vysušila pleť, každopádně sranda s ní byla:D.
      Děkuju moc!

      Vymazat
  27. Ja mám rada ako bavlnené jednorazové, tak i klasické masky. Aj keď o niečo radšej mám predsa len klasické, medzi mojich favoritov patrí bahenná maska od Frais Monde, čierna exfoliačná od Glam Glow a aktuálne testujem masky od Lush, ktoré si zrejme tiež zamilujem :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masku od Glam Glow bych někdy chtěla vyzkoušet, každopádně ta cena je na ně strašně vysoká:D. No a masky od Lushe už mám naplánované:D.

      Vymazat
  28. Masku od Garnieru miluju jako takovou tu poslední záchranu, kdy potřebuji fakt rychle pořádně hydratovat pokožku:D
    Karelzzilla

    OdpovědětVymazat
  29. Nejvíce ze všech masek mě zaujala ta od Balei, ale tuším, že jsem jí už někde v nějaké recenzi viděla :) Cena a tolik použití mě hodně zaujalo. Určitě se po ní v DMku mrknu :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  30. Mne sa najvia páčia masky od Balea, sú za skvelé ceny a naozaj fungujú. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, některé jsou podle mě jenom relaxační, ale když jich vyzkouší člověk víc, určitě si najde tu pravou:)

      Vymazat
  31. Podobnú masku od Spehory som dala sestre na Vianoce, musím sa jej opýtať, aká bola :) Ale inak všeobecne masky veľmi často nepoužívam :/ :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je takhle hodně začala taky používat až poslední dobou:)

      Vymazat
  32. Ty ceny u tý sephory jsou větší no :/. Já miluju masku od MarkScrub :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  33. Garnier masku jsem také zkoušela a je fajn, jinak mám moc ráda zlatou plátýnkovou baleu a zatím asi nej jakou jsem zkusila byla Holika Holika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem na masky Holika Holika koukala a vypadají skvěle!

      Vymazat
  34. Balea masky používám pravidelně a pak mi vždycky přijde pleť jemnější. I když tou hydratací nebo čištěním pokud se jedná o čistící masky si moc jistá nejsem :D Garnier mám taky ráda, když mám suchou pleť je to hotový zázrak. O první masce jsem neslyšela a kosmetiku od Sephory vzhledem k cenám moc nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
  35. Od Sephory jse nic nezkoušela, ale k zbytku bych i něco řekla. Oriflame má podle mě zcela boží ty obaly a super je ta fialová maska, ale ta je spíše na mastnou pleť. Balea mi vadí právě tou parfemací, že na mojí citlivý pleti to nadělá akorát paseku. Garnier je takový standart. Osobně miluju medovou Nivea a hřejivou jílovou Garnierku.

    OdpovědětVymazat
  36. Ahojky, krásná recenze :) Možná vyzkouším tu od Garnier. Jinak ale dávám přednost spíš přírodní kosmetice, vím třeba o tomto eshopu. Obecně mi přijde asi lepší kupovat kosmetiku na internetu, protože v drogerii vždycky na něco zapomenu nebo nenajdu to, co potřebuju :(

    OdpovědětVymazat