Letní tipy na čtení

by - června 23, 2018


Ahojky všichni! Je to neskutečný, ale léto je tady:D. Všímáte si toho, jak to strašně letí? Vždyť za půl roku jsou tu zase Vánoce:D. To je prostě šílenost.... a já za týden končím základku, huraaa:D. Nemůžu uvěřit, že jsem to zvládla poměrně bez problémů, ale mám z toho strašnou radost...
A navíc mám teď fakt skvělou náladu, tak jsem konečně vybrala těch sedm božích knížek, který mě neskutečně bavily a doufám, že by vás taky mohly oslovit:D. Nečekejte žádný detektivky, na to já nejsem ani normálně, natož v létě:D. Když je vedro a já sedím například na chatě, chci nějakou lehkou literaturu. Taky to tak máte?

Tákže knížky co jsem vybrala, jsou fakt oddychové, buď se do nich zaláskujete nebo fakt hodně zasmějete:).

Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr

Knihy s touhle tématikou mám strašně ráda. Když jsem slyšela, o čem by tenhle příběh měl být, dost mi to připomnělo knížku Smrt a jiné vrcholy mého života, kterou jsem přečetla nejmíň třikrát a pořád mě fakt baví...takže logicky, jsem si tuhle "skoro novinku" od Krystal Sutherland nemohla nechat ujít...a musím říct, že se mi to fakt líbilo:D. Zase ne tak, jako Smrt a jiné vrcholy mého života, ale bylo to zase něco jiného a to mám ráda:). Ve zkratce, příběh je o rodině, která je zakletá. Každý z této rodiny má z něčeho strach, který prostě nedokáže překonat a tak se hlavní hrdinka vydá za Smrtí, aby kletbu zlomila:D. Když si to teď tak po sobě čtu, zní to trošku dětsky, ale fakt je to super knížka!

Tisíc kousků tebe

Tenhle příběh byl pro mě trošku komplikovanější:D. V téhle knížce se totiž cestuje v čase a dimenzích:D. Je to fakt docela jiný, než co normálně čtu, ale každý by měl někdy juknout i někam jinam, ne?:D Hlavní věc, pro vás asi dost důležitá, tahkle kniha není přeslazená:D. To je na mě vážně pokrok, protože mám young adult literaturu fakt ráda a (jak za chvilku sami uvidíte) čtu ji často:).
Ve zkratce, Meg se vydává do jiných dimenzí, aby chytila Paula-muže, který je obviněný z vraždy jejího otce. Upřímně, kdybych vám to tu měla rozepisovat víc, totálně bych se do toho zamotala...ale jukněte na ní, je to super knížka:). A hlavně oddych od slaďáren:D.

Láska a Gelato

I přes ten název tohle rozhodně není typický slaďák. Ve zkratce: Lina se vypořádává se smrtí maminky, jejíž poslední přání bylo, aby Lina odjela do Itálie a poznala se se svým otcem. Lina tam najde deníkové zápisky, její maminky a celá knížka tak nabrala jiný spád, než jsem do té doby myslela:D. Teda takhle, myslela jsem, že přijede do Itálie, zamiluje se a pak bude muset odjet, takže tu bude prostě doják, ale bylo v tom něco víc...moc se mi to líbilo!

Už jsem normální?!?

Tahle knížka mě totálně vzala...pamatujete si na knížku Jedna želva za druhou? Ta byla podle mě dost podobná. Obě hlavní hrdiny trpí OCD a jsou prostě mega vtipné... abych se tedy vrátila přímo k téhle knize, už zmíněná hlavní hrdinka je mi strašně sympatická. Je tak správně praštěná a v podstatě všechno co chce, je být normální:). Je to skvěle napsaná kniha, kde postavy fakt dobře pochopíte:)


Analfabetka, která uměla počítat

Četli jste knížku Stoletý stařík? Jestli ne, je to osudová chyba:D. Styl psaní tohoto autora je úžasný a strašně vtipný. Celkově i ten název...prostě boží:D. Ve zkratce je knížka o Nombeko, která žije v Africe a jednou velkou schodou náhod se jí opravdu hodně změní život...Abych řekla pravdu, nevím jak dál vám to mám ve zkratce popsat, aniž bych vám prozradila kus děje, takže to už nechám na vás, jestli se vám knížka líbí nebo ne:D. Každopádně musím rozhodně říct, že se nečetla vůbec lehce a i přestože se mi líbila, jsem ji četla asi měsíc:D.

Nazdar, vitamíne

Čtení týhle knížky bylo boží...a nejvíc, když jsem si ji přinesla do školy:D. To bylo samý: A Nikolo, ty jako hubneš? Ale to bys neměla...:D. Achhh jooo lidi, nesuďte knihu podle obalu:D. Nee, dělám si srandu, všem jsem prostě v klidu řekla, že to není kniha o ovoci, vitamínech, nebo dietě, ale že je to vlastně spíš fakt moc vtipná knížka o dceři postaršího pána, který má Alzheimera. A vlastně o tom je celá ta knížka...fakt ve velký zkratce:D. Byla vtipná, je hodně tenká, takže na cesty ideální a nebyla skoro vůbec zamilovaná...takže super:D. Ikdyž mě by tam víc té slaďárny nevadilo:D


Podělaným navrch

Tahle kniha je podle mě dokonalá. Je to ten typ největší slaďárny, od který se nemůžete odtrhnout. Jo. Takže jsem jí přečetla za jeden den:D. A pak mi to bylo líto, protože už byl vlastně konec...Každopádně, tenhle klenot napsala autorka knížky Love, Simon, která se zaměřuje na skupiny LGBT, což je úžasná věc. Celkově o Simonovi tady byla jenom zmínka, ale upřímně se mi tahle knížka líbila ještě víc, než Simon:D. Jako fakt...a to jsem myslela, že už nejde:D.
Ve zkratce je knížka o Molly a jejím dvojčeti. Tyhle dvě holky si byly vždycky moc blízké, až do chvíle, než si Cassie najde přítelkyni a na Molly začne dost zapomínat. Kdybych vám řekla víc, už bych vám prozradila kousek celé téhle knihy, ale určitě na ní mrkněte, když už ne na žádnou jinou z tohoto článku:).

Tákže já doufám, že jste tu, holky, nabraly nějakou letní inspiraci na knížky a určitě mi napište vaše tipy!

Mějte se krásně!


You May Also Like

22 komentářů

  1. podľa týchto krátkych recenzií sa mi najviac páči tá Už jsem normální ?! - mám rada vtipné príbehy, kde je hlavná hrdinka šlahnutá :D

    OdpovědětVymazat
  2. Láska a gelato mě nejvíc zaujala. Půjdu se po ní podívat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo těch je tolik :O nejvíce me zaujala tisíc kousků tebe, to cestování jinou dimenzí na mě udělalo dojem :D.

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  4. na knihu Laska & Gelato mam uz dlhsie zalusk, takisto aj na knihu od Holly Bourne. jedina kniha, ktoru som z tychto citala je Analfabetka, a ta sa mi dost pacila. a na knihu od Becky Albertalli si budem musiet pockat, kym ju prelozia do slovenciny, aby ju mali potom v kniznici :D

    OdpovědětVymazat
  5. Lásku a gelato si chci pořídit už nějaký ten pátek, snad teĎ brzy dočtu všechny resty, abych i mohla koupit novou knížku :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem normální ?!? - knížka rozhodně pro mě, jen si na ní najít čas :/

    By Barbora

    OdpovědětVymazat
  7. První tři bych si ráda přečetla. :) Na léto je prostě potřeba něco odpočinkového a nejlépe romantického. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna včera jsem premýšlela, co za knížku si vezmu s sebou na dovolenou :) Nejvíce mě zaujala Tisíc kousků tebe, protože jak píšeš, je to něco jiného než klasické slaďárny a já mám trochu sci-fi ráda, takže díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  9. Musím přiznat, že několik zmíněných knih jsem musela odložit. Ale tu první knihu bych si určitě ráda přečetla :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  10. Mě se líbí snad všechny. To jsou super tipy! Mám doma jednu knihu, tu si beru do letadla, protože poletíme strašně dlouho, tak si asi pořídím ještě jednu nebo dvě z těchto, abych se zabavila i na let zpátky :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  11. Musím říct, že ani jednu knihu jsem nečetla, jsou to docela zajímavé knihy. Díky tobě jsem si vzpomněla, že bych měla po dlouhé době navštívit knihovnu a něco si půjčit.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  12. Lásku & Gelato jsem si nedávno chtěla koupit, ale pak jsem si říkala, že to bude určitě taková ta typická romantická zápletka, a ono tedy ne! Běžím pro ní do Neoluxoru zpátky :DDD

    OdpovědětVymazat
  13. Většinu z nich vůbec neznám, tak už se těším, až nějakou vezmu do ruky. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Stoletého staříka mám jako audioknihu, je výborná, určitě všem vřele doporučuji! Na Analfabetku se zrovna chystám, snad mě nezklame. :D
    ATUNAI

    OdpovědětVymazat
  15. Už jsem normální si musím určitě přečíst :) ždánou knížku jsem nečetla, takže díky za inspo :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  16. Ach, toľko tipov. Ja sama mám teraz doma na čítanie niekoľko knižiek a teraz si asi nakupim ďalšie:)

    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  17. Skvelý článok, knižné tipy milujem. :) Najviac ma asi zaujala Analfabetka, po nej pokukujem už roky, odkedy som čítala Starčeka. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  18. Jéé, to je přesně styl mých knížek! :D Mám v plánu zajít do knihupectví a po nějaké se podívat :) Všechny vypadají dost dobře a zábavně. Nejvíce mě oslovila Analfabetka, která uměla počítat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  19. Skvělé tipy :) Tisíc kousků tebe jsem četla a rozhodně můžu doporučit :) A hodně mě zaujala Láska a gelato :) Po ní se podívám :) Pěkné letní čtení přeju :)

    OdpovědětVymazat
  20. Momentálně čtu Jedna želva za druhou, zatím mě to moc nechytlo a to mě knížky od Greena vždycky bavily už od začátku, tak snad nezklame. Jinak mě zaujala knížka "Nazdar, Vitamíne", ten retro vzhled miluju :)

    OdpovědětVymazat
  21. Najviac ma zaujala "Už jsem normální?" Vyzerá to ako veľmi dobrá kniha :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat